|

Türk simidine Suudi ortak

Suudi Arabistan merkezli Fawaz Alhokair Grubu, Ortadoğu ve Kuzey Afrika’da 50 kadar franchise şubesine sahip olduğu Simit Sarayı’nın yüzde 10’una ortak oldu. Suudlu ortak, önümüzdeki dört yılda 250 simit sarayı şubesi daha açmayı hedefliyor.

Yeni Şafak ve
04:00 - 19/07/2017 Çarşamba
Güncelleme: 01:51 - 19/07/2017 Çarşamba
Yeni Şafak
Abdullah Kavukçu ve Fawaz A. Alhokair
Abdullah Kavukçu ve Fawaz A. Alhokair

Suudi Arabistan merkezli Fawaz Alhokair Grubu, Türk lezzetlerini dünya ile buluşturan Simit Sarayı’nın yüzde 10 hissesini alarak şirkete stratejik ortak oldu. Taraflar arasındaki işbirliği anlaşmasının imzalandığı duyurusu dün yapıldı. Simit Sarayı’ndan yapılan açıklamada, Fawaz Alhokair Grubu’nun önümüzdeki dört yılda 250 şube daha açmayı hedeflediği bilgisine de yer verildi.

3 YILDA 50 ŞUBE AÇTI

Fawaz Alhokair Grup Başkan Yardımcısı ve grubun perakende lideri Dr. Abdul Majeed Alhokair, Simit Sarayı’nın yönetim kurulu üyesi olarak atanacağı bilgisi paylaşıldı. Alışveriş merkezi, eğlence ve perakende sektörünün Suudi Arabistan, Orta Doğu ve Kuzey Afrika bölgesindeki en büyük ve başarılı işletmecilerinden biri olan Fawaz Alhokair Grubu, 2014 yılında Simit Sarayı ile imzaladığı master franchise sözleşmesinin ardından bugüne kadar Orta Doğu ve Kuzey Afrika bölgesinde yaklaşık 50 Simit Sarayı mağazası açtı. Master franchise sözleşmesi gereğince Fawaz Alhokair Grubu önümüzdeki 4 yıl içinde 250’den fazla mağaza açarak toplamda 300’den fazla Simit Sarayı mağazasına ulaşmayı planlıyor.

Varılan stratejik ortaklığı değerlendiren Simit Sarayı Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Kavukçu, “Uluslararası alanda, gıda perakendeciliğinde en güçlü şirketlerden biri olan Alhokair Grup ile güçlü bir ortaklık kurduğumuz için çok mutluyum” dedi.

GLOBAL YOLCULUKTA ÖNEMLİ BİR ADIM

Fawaz Alhokair Grup ile, 2014 yılından bu yana oldukça verimli bir masterfranchise anlaşması yaptıklarını belirten Kavukçu, şunları kaydetti: “Bu yatırım kararı bugün 21 ülkede hizmet veren Simit Sarayı’nın en önemli global gıda perakendecisi olması yolculuğunda bize çok büyük katkı sağlayacaktır.”

Fawaz Alhokair Grubunun Kurucusu ve Başkanı Fawaz A. Alhokair ise “Türkiye’nin global hale gelen gıda perakende sektöründeki büyük oyuncusu Simit Sarayı ile stratejik ortaklık kararı almak bizi çok heyecanlandırdı.

TÜRKİYE PAZARININ GELECEĞİNE İNANIYORUZ

Türkiye pazarının geleceğine ve Simit Sarayı’nın küresel büyüme potansiyeline inanıyoruz” dedi. Alhokair,“Simit Sarayı mağazalarının Orta Doğu ve Afrika bölgesinde üç yıldan az bir süre içinde gerçekleştirdiği olağanüstü operasyonel ve finansal performansına tanıklık ettik. İnanıyoruz ki bu birliktelikle Simit Sarayı’nı çok daha iyi yerlere getirebiliriz” değerlendirmesinde bulundu.

21 ülkede, 408 mağaza
ile faaliyet gösterecek
2002 yılında kurulan Simit Sarayı, simit ve diğer ürünlerini Türkiye ve uluslararası pazarlara kendi gıda perakende mağazaları ile taşındı. Simit Sarayı, 2010- 2016 yılları arasında iştirak ve franchise mağazalarıyla uluslararası başarılara imza attı. Şirket, 2017 sonu itibariyle Türkiye dahil 21 ülkede 408 mağazasıyla faaliyet gösterecek. Simit Sarayı, hızlı büyüme modeliyle uluslararası adımlarını Türkiye’nin global marka yüzü olarak atmaya devam etmeyi hedefliyor.

#Simit
#Simit Sarayı
#Ortak
7 yıl önce