|

Türk Telekom'da 'data room' süreci başlıyor

Telekom özelleştirmesi için 'data room' süreci, önümüzdeki günlerde başlayacak. Alıcı, Telekom'un bedelini ya peşin ya da yüzde 20 peşin, beş yıl vadeli ödeyebilecek.

Yeni Şafak
01:00 - 1/02/2005 Salı
Güncelleme: 11:44 - 22/06/2017 Perşembe
Yeni Şafak
Arşiv
Arşiv
---------------------------------- manset -------------------------------------------
Türk Telekom'da 'data room'

süreci başlıyor
---------------------- manset ---------------------

Türk Telekom'un yüzde 55'lik bölümünün "blok olarak" özelleştirmesi için, ön yeterlilik alan firmalara yönelik "data room" (bilgi odası) süreci, önümüzdeki günlerde başlayacak. Alınan bilgiye göre, ücretsiz olacak bilgi odası süreci için firmaların yeniden başvuruları beklenecek. Ön yeterlilik alan 13 firma arasında birleşmeler olabileceği hatırlatılırken, data room sürecine katılımın zorunlu olmadığına işaret ediliyor. Bilgi odası süreci toplam 5 hafta olarak öngörülürken, bu sürenin uzatılabileceği, aynı zamanda 2-3 bilgi odasının açılabileceği de ifade ediliyor.

Türk Telekom özelleştirmesi için ön yeterlilik alan firma ve konsorsiyumlar şöyle: "Belgacom SA de Droit Public, Doğan Holding, Emirates Telecommunicatıons Corporation (Etisalat)-Cetel Çalık Enerji A.Ş.-Dubai İslamic Bank Ortak Girişimi, Koç Holding A.Ş.-Sabancı Holding A.Ş. Ortak Girişimi, Mapa İnşaat A.Ş., Multi Global Link Sdn. Bhd., OYAK, Saudi Oger Ltd., SK Telecom Co. Ltd., Telecom Italia N.V, Telefonica S.A, Turkish Privatization Investors S.ar.I ile Turktell Bilişim Servisleri A.Ş. liderliğinde 14 üyeli Ortak Girişim Grubu."

Kablo TV, Telekom'dan ayrılıyor
Rekabet Kurulu tarafından, Türk Telekom bünyesinden ayrılması yönünde görüş bildirilen Kablo TV, Türksat A.Ş'ye devrediliyor. Alınan bilgiye göre, TBMM'ye sunulan kanun tasarısı ile, Telekom'un tablo tv hizmeti ile ilgili tüm taşınır ve taşınmazları, araçları ile borç, alacakları dahil 3 ay içinde yapılacak protokolle Türksat A.Ş'ye devredilecek. Telekom'un bu kanunla Türksat A.Ş'ye devredilen hizmetleriyle ilgili olup da iş mevzuatına tabi bulunan personelinden istekli olanlar Türksat A.Ş'ye devredilecek. Kurum ile Türksat A.Ş ve Türk Telekom arasında en geç iki ay içinde, bu kanun ve kurum düzenlemelerine aykırı olmayacak şekilde görev sözleşmelerinde gereken değişiklikler yapılacak.


----------------- imza------------------

----------------- imza------------------



#Arşiv
#Yeni Şafak Arşiv
19 yıl önce