|

TürkAkımı'nda vergi kararı

Türk Akım Doğalgaz Boru Hattı Projesi'nin Türkiye ve Rusya'daki vergisel istisna açıklamalarına ilişkin tebliğ yayımlandı.

Yeni Şafak
10:07 - 2/02/2018 Cuma
Güncelleme: 10:12 - 2/02/2018 Cuma
Reuters
Tebliğ  projeye, KDV, ÖTV, gelir ve kurumlar, damga ve emlak vergileri ile KKDF ve tapu tescil harçları üzerinden uygulanacak istisna ve muafiyetlere açıklık getiriyor.
Tebliğ projeye, KDV, ÖTV, gelir ve kurumlar, damga ve emlak vergileri ile KKDF ve tapu tescil harçları üzerinden uygulanacak istisna ve muafiyetlere açıklık getiriyor.

Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yer alan Türk Akım Gaz Boru Hattı Genel Tebliğine göre, projenin "Kara bölümü 1" etabı hariç olmak üzere, projenin uygulanması ile ilişkili aktivitelere yasal ve ekonomik yardım sağlamak amacıyla Türkiye ve Rusya Federasyonu'nun Karadeniz'deki münhasır ekonomik bölgeleri ve kıta sahanlıkları içerisinde faaliyet gösteren deniz bölümü şirketinin faaliyetlerinin vergiye tabi olmayacak.

Tebliğ, anlaşmaya göre vergi muafiyet ve istisna uygulamaları kapsamında, projeye, KDV, ÖTV, gelir ve kurumlar, damga ve emlak vergileri ile KKDF ve tapu tescil harçları üzerinden uygulanacak istisna ve muafiyetlere açıklık getiriyor.

#TürkAkımı
#Vergi
#KDV
#ÖTV
#KKDF
6 yıl önce