|

Türkiye enerjide rüzgar gibi esecek

Enerjide dışa bağımlılığı en aza indirmek isteyen Türkiye, çalışmalarına son sürat devam ediyor. Rüzgar enerjisi alanında temaslarda bulunan Konya Milletvekili Ziya Altunyaldız, "Rüzgar enerjisinde hem üreten hem de ihraç eden konuma geleceğiz” dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 4/10/2016 Salı
Güncelleme: 21:05 - 3/10/2016 Pazartesi
Yeni Şafak

Son zamanlarda dünya devleri, nükleer enerjiden uzaklaşıp, rüzgâr gibi yenilenebilir kaynaklardan daha fazla faydalanmanın yollarını arıyor. Türkiye ise bu alanda dünyanın en büyük 10'uncu yeni rüzgar türbini pazarı olarak kendini geliştirmek istiyor. Geçtiğimiz günlerde bir heyetle Almanya'da düzenlenen Rüzgar Enerjisi Fuarı'na katılan AK Parti Konya Milletvekili Ziya Altunyaldız, yürüttükleri çalışmaları değerlendirerek; rüzgar enerjisi alanında faaliyet gösteren dünya devleri ile yatırımların Türkiye'ye çekilmesi noktasında yoğun temaslarda bulunduklarını ifade etti.



HEM ÜRETİM HEM İHRACAT


Rüzgar enerjisi alanında Danimarka, Almanya ve ABD firmaları sektörün çok önemli bir kısmına hakim olduğunu hatırlatan Altunyaldız, “Yaptığımız görüşmelerde firmaların bir kısmının doğrudan kendilerinin jeneratör üretimine girmeleri, bir kısmının da Türkiye'de kurulu yerli üreticilerle jeneratör üretmeleri hususunda mutabakata vadık. Yenilenebilir enerjide ihracatımız artacak" dedi.



Katalizör rolü oynayacağız


Türkiye'nin 27 çeyrektir kesintisiz büyüyen ekonomisiyle küresel firmaların üretim ve yönetim üssü olma yolunda olduğununa dikkati çeken Altunyaldız, başta yenilenebilir kaynaklardan enerji üretilmesinde kullanılacak yerli üretimle karşılanması olmak üzere, Türkiye'de enerji endüstrisinin oluşturulmasına yönelik yatırımların vakit kaybetmeksizin yapılacağını vurguladı. Altunyaldız, bu kapsamda Enerji Bakanlığı'nın sağladığı desteklerin katalizör rolü oynadığının altını çizdi.



#Ziya Altunyaldız
8 yıl önce