|

Türkiye model olur

Dünya Sürdürülebilir Kalkınma İş Konseyi Başkanı Peter Bakker: Türkiye’nin, BM hedefleri konusunda birçok ülkeye örnek olabileceğini söyledi. Yüzlerce firmayla çalıştıklarını paylaşan Bakker, “Türk şirketleriyle yatırım yapılmasını sağlayabiliriz” dedi.

Yeni Şafak
04:00 - 4/11/2015 Çarşamba
Güncelleme: 20:30 - 3/11/2015 Salı
Yeni Şafak

Dünyada çevre ve ekonomik kalkınmanın bir arada yürüyebileceğinin göstergesi kabul edilen sürdürülebilir kalkınma olgusunda Türkiye adından söz ettirmeye başladı. Dünya Sürdürülebilir Kalkınma İş Konseyi (WBCSD) Başkanı Peter Bakker, Türkiye'nin, Birleşmiş Milletler'de (BM) kabul edilen sürdürülebilir kalkınma hedefleri konusunda birçok ülkeye örnek olabileceğini belirterek, “Biz küresel çapta her bir sürdürülebilir kalkınma hedefine çözüm bulmak için yüzlerce şirketle çalışıyoruz. Beraber çalışarak, bu çözümleri Türk yetkili ve şirketleriyle tanıştırıp yatırım yapılmasını sağlayabiliriz” dedi.



GELİŞMİŞ ÜLKELERE GÖRE AVANTAJLIYIZ


Türkiye'nin gelişen bir ülke olarak altyapısını oluşturması için gelişmiş ülkelere göre avantajlı durumda olduğuna dikkati çeken Bakker, “Türkiye için sürdürülebilir şehirler, gıda ağının sürdürülebilirliği ve iklim değişikliği çok önemli. Eğer Türkiye gibi gelişmekte olan ülkeler büyürken enerji altyapılarını yanlış kurarlarsa, gelişmiş ülkelerin yaptıkları yanlışları tekrarlamış olurlar. Eğer kalkınan bir ekonomiye sahipseniz, halen daha iyi bir altyapıyı ve sürdürülebilir bir toplumu oluşturma fırsatınız var”


diye konuştu.



90 trilyon dolarlık yatırım


Bakker, gelecek 15 yıl içinde küresel çapta altyapı ve enerjiye için 90 trilyon dolar harcanacağını belirterek, şöyle devam etti: “Bu çözümleri Türk yetkililerle ve Türk şirketleriyle tanıştırıp yatırım yapılmasını sağlayabiliriz. Buralara Türkiye'den ihracat fırsatları olacaktır.”



Finans sorunu yok


İş Dünyası ve Sürdürülebilir Kalkınma Derneği (SKD) Başkan Yardımcısı Ebru Dildar Edin ise “Türkiye'de finansman sorun değil. Sorun olan özkaynak. Dünyanın her yerinde yatırım yaparken belli oranda özkaynak ve belli oranda kredi gerekir. Ülkemizde yatırımcıların özkaynakları yok” dedi.






#Dünya Sürdürülebilir Kalkınma İş Konseyi
#Peter Bakker
#birleşmiş milletler
#İş Dünyası
8 yıl önce