|

Türkiye, Mostar Ekonomi Fuarı'nda ilgi gördü

Türkiye'nin ilk kez "ortak ülke" olduğu 19. Uluslararası Mostar Ekonomi Fuarı, dünyanın 24 farklı ülkesinden 800'e yakın firma ve sektörel tanıtım grubunun katılımıyla sona erdi. Fuar Müdürü Dalfina Bosnjak, fuara gösterilen ilginin çok fazla olduğunu ve Türk firmalarının gelecek yıl da katılacaklarını söylemelerinden memnuniyet duyduklarını söyledi.

Yeni Şafak
11:00 - 17/04/2016 Pazar
Güncelleme: 08:05 - 17/04/2016 Pazar
AA

Türkiye'nin ilk kez "ortak ülke" olduğu 19. Uluslararası Mostar Ekonomi Fuarı sona erdi. Fuar Müdürü Dalfina Bosnjak, yaptığı açıklamada, beş gün boyunca devam eden fuara son derece büyük ilgi olduğunu belirterek, özellikle Türk firmalarının gelecek yıl da düzenlenecek fuara katılacaklarını söylemelerinden büyük bir memnuniyet duyduğunu ifade etti.



Fuarın Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş tarafından açıldığını anımsatan Bosnjak, Kurtulmuş'un, Türkiye ile Bosna Hersek arasında gelişen ilişkilerin çok daha güçleneceğini söylediğini hatırlattı.



Bosnjak, Bosna Hersek'in bölge ülkelerle olan işbirliğini de genişletmek istediğini ifade ederek, "Balkan ülkeleri olarak aynı kaderi paylaşıyoruz. Bu nedenle ne kadar yakın olursak o kadar birbirimize bağlı kalırız." dedi.



Türk firmaları fuardan ödülle ayrıldı


Fuara katılan Türk firmalarından Bürotime, Mostar Ekonomi Fuarı'nda "en başarılı performans" ödülüne layık görüldü. Bürotime Müdürü Mutlu Karaer, fuar kapsamında firmasının aldığı ödülden son derece mutlu olduğunu ifade ederek, bölgede en büyük etkinliklerden biri olan fuar için özel olarak hazırlandıklarını söyledi.



Bosna Hersek'te 10 yıldır faaliyet gösterdiklerini belirten Karaer, "Fuara ilk defa katılıyoruz ve böyle bir ödüle layık görüldüğümüz için mutluyuz. Gelecek sene düzenlenecek olan fuara da katılacağız." diye konuştu.



#19. Uluslararası Mostar Ekonomi Fuarı
#Fuar Müdürü Dalfina Bosnjak
8 yıl önce