|

Türkiye’de dijitalleşme diyaloğunu başlatacak

Vodafone Dijital Dönüşüm Zirvesi’nde, dijitalleşme performansı masaya yatırıldı. Vodafone Türkiye CEO’su Gökhan Öğüt, bugüne kadar 5 milyon bireyi ve 770 bin şirketi dijital gelecek ile tanıştırdıklarını ifade ederek, “Türkiye’de dijitalleşme diyaloğunu başlatmak istiyoruz” dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 15/05/2015 Cuma
Güncelleme: 20:36 - 14/05/2015 Perşembe
Yeni Şafak

Vodafone'nun bu yıl ilk kez düzenlediği “Vodafone Dijital Dönüşüm Zirvesi”, dün Haliç Kongre Merkezi'nde başladı. “Yarına hoş geldiniz” temasıyla dijital dünyanın lider isimlerini Türkiye'de ilk kez buluşturan zirveye 3 binin üzerinde davetli katıldı.



770 BİN ŞİRKET İÇİN DİJİTAL GELECEK



Zirvenin açılış konuşmasını yapan Vodafone Türkiye CEO'su Gökhan Öğüt, dünyanın en ileri genişbant teknolojileri ile Türkiye'de herkese daha iyi bir gelecek için ilham vermek üzere yatırımlar yaptıklarını, bu vizyonla bugüne kadar 5 milyon bireyi ve 770 bin şirketi dijital gelecek ile tanıştırdıklarını söyledi. Öğüt, “Artık, sağlıktan bankacılığa, tarımdan hizmete, her sektörde dijitalleşme yaşamı ve iş yapış şekillerini değiştiriyor. İşte bu çalışmalardan esinlenerek, biz de bu yıl ilk kez bu zirveyi düzenliyoruz. Bugün burada sizlerle Türkiye'de dijitalleşme diyaloğunu başlatmak istiyoruz” dedi.



150 MİLYAR DOLAR BİLİŞİMDEN GEÇER


Vodafone organizasyonunun Türkiye'nin geleceği için çok önemli olduğuna dikkati çeken katılımcılardan TİM Başkanı Büyükekşi de, 50 milyar dolar olan hizmet ihracatının 2023 hedefleri kapsamında 150 milyar dolara çıkarılmasının yolunun dijitalleşme gibi katma değeri artıracak sektörlerden geçtiğini


ifade etti.



HİKAYENİZİ YAZIN


Dönüşüm Zirvesi'nin ilk yabancı konuşmacısı Beyaz Saray Eski İletişim Direktörü Dan Pfeiffer oldu. Tüm dünyada “dijital guru” olarak kabul edilen Pfeiffer, "Eğer internete erişiminiz varsa, hikâyenizi yayınlayabilir, hatta dünyayı değiştirebilirsiniz. Yeni dünyada sizi bekleyen çok büyük fırsatlar var. Müşterilerinize hayal etmediğiniz kadar kolay


ve hızlı ulaşabilirsiniz"


şeklinde konuştu.


#Vodafone
#Beyaz Saray
#Dan Pfeiffer
9 yıl önce