|

Türkiye'nin geleceği parlak

Koreli işadamlarının Türkiye'de yatırımlarını artıracaklarını söyleyen Kore Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Moo-Hyun, "Türkiye'nin geleceğinin parlak olduğuna inanıyorum, çünkü Türk insanı kendine güveniyor" diye konuştu.

Yeni Şafak
00:00 - 17/04/2005 dimanche
Güncelleme: 14:41 - 3/07/2017 lundi
Yeni Şafak
Arşiv
Arşiv
---------------------------------- manset -------------------------------------------
---------------------- manset ---------------------

Kore Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Roh Moo-Hyun, ''Kore demokrasi ve ekonomisinde bugün çok başarılı olduysa bu Türk askerlerinin Kore Savaşı'nda gösterdiği kahramanlık sayesindedir'' dedi. Moo-Hyun, şöyle konuştu: ''Cumhurbaşkanının ekonomi danışmanına sordum (Türkiye-Kore arasındaki ekonomik ilişkiler gelişecek mi?) diye, bana (kesinlikle evet) dedi. Kore ekonomisine öncülük eden 5 büyük grup başkanları ve yöneticileri buradadır. Ben Türkiye'de 2 gece kaldım. Kaldığım bu süre içinde Türkiye'nin gelişiminin çok parlak dinamik olduğu izlenimini aldım. Buradaki Koreli işadamlarının da aynı görüşte olduğunu düşünüyorum. Türkiye'nin geleceğinin parlak olacağına inanıyorum çünkü sokaktaki insanların yüzü çok canlı, gülümseyerek bakıyorlar. Burada en önemlisi kendine güvenen, (ben bunu yapacağım) kararlılığıdır.''

Moo-Hyun, Türk-Kore İş Konseyi Ortak Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, iki ülke arasındaki dostluğun gelişmiş olmasına rağmen ticaret ve yatırımın tatminkar olmadığını belirterek, iki ülke arasında İş Konseyi'nin 1989'da kurulduğunu, bundan önceki dönemde Kore'nin Türkiye ile ekonomik ilişkisinin çok iyi düzeyde kurulmadığını söyledi. Moo-Hyun, Türkiye ve Kore arasındaki ticarette çok derin dengesizlik olduğunu ifade ederek, bu dengesizliğin giderilmesinde Koreli firmaların Türkiye'de yatırım yapmasının çok önemli olduğunu vurguladı. Konuşmasının ardından Kore Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Roh Moo-Hyun'a Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) İcra Kurulu Başkanı Rona Yırcalı, bir plaket sundu. Toplantıya Devlet Bakanı Beşir Atalay da katıldı.


----------------- imza------------------

----------------- imza------------------



#Arşiv
#Yeni Şafak Arşiv
il y a 19 ans