|

Türkiye'nin havadaki yeni gücü Akıncı TİHA için eğitimler başladı

Yakında 6 adetinin güvenlik güçlerine teslim edileceği açıklanan Bayraktar Akıncı TİHA’nın eğitimleri, Baykar Teknik Müdürü Selçuk Bayraktar’ın katıldığı ilk ders ile başladı. Farklı kuvvetlerden gelen kursiyerler, Akıncı Uçuş Eğitim ve Test Merkezi'nde 5 ay sürecek eğitim görecek. Eğitimler kapsamında her bir branş için Baykar tarafından ayrı ayrı hazırlanan müfredatlar işlenecek.

09:23 - 3/03/2021 Çarşamba
Güncelleme: 09:38 - 3/03/2021 Çarşamba
Diğer
Farklı kuvvetlerden gelen kursiyerler, 5 ay boyunca eğitim görecek.
Farklı kuvvetlerden gelen kursiyerler, 5 ay boyunca eğitim görecek.

Türkiye’yi taarruzi insansız hava aracı üretiminde dünyanın dört ülkesinden biri konumuna getiren, yerli ve milli imkanlarla geliştirilen AKINCI TİHA (Taarruzi İnsansız Hava Aracı) eğitimleri, Akıncı Uçuş Eğitim ve Test Merkezi'nde başladı.


İlk ders, Baykar Teknik Müdürü Selçuk Bayraktar tarafından verildi. Her bir branş için Baykar tarafından ayrı ayrı hazırlanan müfredatlar işlenecek. Eğitimler 5 ay sürecek.


Eğitim sürecinde İHA pilotu, faydalı yük operatörü, mühimmat teknisyeni, bakım teknisyeni ve radar operatörü eğitimleri verilecek. Kursiyerler 3 adet Bayraktar AKINCI TİHA ile eğitim görecek.



Eğitimin başlamasına dair Selçuk Bayraktar, Twitter hesabından şu paylaşımı yaptı:


Baykar'ın sosyal medya hesabından yayımlanan mesajda ise "Bayraktar AKINCI TİHA eğitimi bugün Baykar Teknoloji Lideri Selçuk Bayraktar'ın katıldığı ilk ders ile başladı. Tüm kursiyerlerimize başarılar dileriz" denildi.

#bayraktar akıncı tiha
#eğitim
#selçuk bayraktar
#baykar
3 yıl önce