|

Türkiye’nin petrolü turizm

Turizmde 2018’den itibaren Türkiye’nin daha üst noktalara geleceğini söyleyen Dünya Turizm Forumu Başkanı Bulut Bağcı, “Nasıl ki Arap Körfezi’nde petrol, Rusya’da doğalgaz önemliyse Türkiye’nin petrolü de turizmdir” dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 3/02/2017 Cuma
Güncelleme: 02:38 - 3/02/2017 Cuma
Yeni Şafak
Dünya Turizm Forumu Başkanı Bulut Bağcı: Türkiye’nin petrolü turizmdir
Dünya Turizm Forumu Başkanı Bulut Bağcı: Türkiye’nin petrolü turizmdir

Dünya Turizm Forumu Başkanı Bulut Bağcı, Türkiye'nin turizmde 2018'den itibaren çok daha üst noktalara geleceğini belirterek, “Nasıl ki Arap Körfezi'nde petrol, Rusya'da doğalgaz çok önemliyse Türkiye'nin petrolü de turizmdir” dedi. Bağcı, İstanbul'da 16-18 Şubat günlerinde düzenlenecek Dünya Turizm Forumu öncesinde yaptığı açıklamada, Rusya ile yaşanan normalleşme süreciyle birlikte, bu yılın turizm açısından 2016'ya kıyasla çok daha iyi geçmesini beklediklerini anlattı. Bağcı, “Şu anda Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in karşılıklı iyi niyetleri ve diyalogları sayesinde ilerleyen ve gelişen bir süreç var” dedi.



RUSYA BEKLENTİSİ 5 MİLYON TURİST


Zorlu bir yılın ardından, Türkiye'ye Rus coğrafyasından bu yıl 5 milyon turist beklediklerini dile getiren Bağcı, Avrupalı turistleri tekrar kazanmak için yeni stratejilere ihtiyaç duyulduğunu da sözlerine ekledi.



DAVOS'A EŞDEĞER FORUM TÜRKİYE'DE


Önümüzdeki günlerde İstanbul'da düzenlenecek Dünya Turizm Forumu'nu da değerlendiren Bağcı, bu forumun, dünya turizminin Davos'u olarak nitelendirilebileceğini söyledi. Forumun, küresel turizm sektöründeki üst düzey idarecileri biraraya getireceğini vurgulayan Bağcı, “İstanbul'daki foruma bu yıl, Mark Zuckerberg'in ablası Randi Zuckerberg, mülteciler konusundaki çalışmalarıyla tanınan David Miliband ve İngiliz siyasetçi Jack Straw da katılacak" dedi.





#Dünya Turizm Forumu
#Petrol
#Turizm
#Vladimir Putin
7 yıl önce