|

Türkiye'ye Matrix yatırımı

Türkiye binek araç pazarında yüzde 4.6 oranında bir paya sahip olan MPV'ler arasında önemli bir yer edinen Matrix, günlük işlerde ve hafta sonunda her türlü ihtiyaca cevap veriyor

00:00 - 7/05/2007 Pazartesi
Güncelleme: 00:45 - 7/05/2007 Pazartesi
Yeni Şafak
Türkiye'ye Matrix yatırımı
Türkiye'ye Matrix yatırımı

Hyundai Assan yeni bir yatırım kararı ile Türkiye'de üretimini gerçekleştirdiği ve ihracatını yaptığı modellerin arasına Matrix'i de ekledi. Hyundai Matrix, artık üretimi yapılan Accent Era ve Starex ile birlikte Türkiye'de ve 60'tan fazla ülkeye ihraç edilecek.

İSTİHDAMI 2500 KİŞİYE ÇIKARDI

Hyundai Assan, 40 bin adetlik Matrix üretimiyle birlikte fabrikasının fiziki üretim kapasitesini 100 bin adede, yeni eklenen 500 kişiyle birlikte de istihdamını 2.500 kişiye çıkardı. Türkiye'ye ilk kez 2005 yılı Eylül ayında ithal edilmeye başlanan Matrix, 80 milyon USD tutarındaki yatırımla artık Türkiye'de üretilecek. Türkiye'de üretilen Matrix'lerin yaklaşık yüzde 95'lik bölümü ihraç edilecek ve Hyundai Assan İzmit Fabrikası'nda üretilen tüm araçların yüzde 77'si bu sayede dünya ülkelerine ihraç edilmiş olacak. MPV-B (Multi Purpose Vehicle - Çok Amaçlı Araç) segmentinde yer alan Matrix, özellikle şehir içi kullanımda çocuklu aileler tarafından tercih ediliyor.

Türkiye binek araç pazarında yüzde 4.6 oranında bir paya sahip olan MPV'ler arasında önemli bir yer edinen Matrix, gerek günlük işlerde gerek hafta

sonu kaçamaklarında her türlü ihtiyaca cevap verebilecek özelliklere sahip bulunuyor. Matrix, 25 yaş üstünde yer alan, A-B ve C sosyo-ekonomik statüsündeki çocuklu aileleri ve genç çiftleri hedefliyor. Matrix, pratik, ekonomik, fonksiyonel, ergonomik, güvenli, sosyal, şehirli, rahat ve kendine güvenen bir karaktere sahip.




17 yıl önce