|

Ukraynalılar sağlık için geliyor

Yılda 1,3 milyon turist ile en büyük turizm pazarlarımız arasında Ukrayna yer alıyor. Ülkede sağlık turizmi için en popüler ülke Türkiye olurken; ziyaretçiler en çok kanser tedavisi için Türkiye’yi ziyaret ediyor.

Haber Merkezi
04:00 - 13/11/2018 Salı
Güncelleme: 01:07 - 13/11/2018 Salı
Yeni Şafak
Ukrayna vatandaşları arasında sağlık turizmi için en popüler ülke Türkiye oldu.
Ukrayna vatandaşları arasında sağlık turizmi için en popüler ülke Türkiye oldu.

Türkiye Otelciler Birliği (TÜROB), Türkiye’de ‘deniz-güneş-kum’ turizmini tercih eden turizm pazarlarında seçenekleri genişletmek amacıyla başlattığı tanıtım çalışmalarını hızlandırıyor. TÜROB’un, her pazarın koşullarına uygun olarak gerçekleştirdiği tanıtım etkinlikleri kapsamında Ukrayna’da hayata geçirdiği çalışmalar turizmin çeşitlendirilmesi yönünde örnek bir model olma yolunda.

Bu çalışmaların ilk sonuçları da alınmaya başlandı. Yılda 1.3 milyon turist ile en büyük turizm pazarlarımız arasında yer alan Ukrayna’dan gelen turistler sağlık, kültür ve kış turizmi için de rotayı Türkiye’ye çevirdi. Kış turizminde TÜROB, yerel yönetimler ortak bir çalışmalar yürütürken; sağlık turizminde de önemli adımlar atılıyor. Ukrayna vatandaşları arasında sağlık turizmi için en popüler ülke ise Türkiye oldu.

ÇERNOBİL TEDAVİSİ

Kısa bir süre önce art arda Kiev’de gerçekleştirilen UITT Turizm Fuarı, workshop etkinliği ve Ukrayna-Türkiye Karma Komisyonu toplantısı sonrasında TÜROB bu pazarla ilgili bir araştırma raporu hazırladı. Raporda, halen olumsuz etkileri süren Çernobil felaketinden etkilenenlerin de tedavi amaçlı olarak Türkiye’ye geldiğine dikkat çekildi. TÜROB Başkanı Timur Bayındır, Ukraynalı hastaların Türkiye’yi en çok kanser teşhisi ve tedavisi, ortopedi hastalıklarının tedavisi ve Da Vinci Robot yöntemiyle tedavi için ziyaret ettiğine işaret etti.

#Türkiye
#Sağlık Turizmi
#Turizm
5 yıl önce