|

'Uzun vadeli konut için2-3 yıl beklemek gerek'

Yapı Kredi Koray GYO Genel Müdürü Hakan Kodal, ipoteğe dayalı uzun vadeli konut kredisi için en az 2-3 yıl daha beklemek gerektiğini söyledi.

Yeni Şafak
00:00 - 6/10/2004 Çarşamba
Güncelleme: 09:50 - 22/06/2017 Perşembe
Yeni Şafak
Arşiv
Arşiv
---------------------------------- manset -------------------------------------------
'Uzun vadeli konut için

2-3 yıl beklemek gerek'
---------------------- manset ---------------------

  • Yılmaz YILDIZ/ İSTANBUL


    Yapı Kredi Koray Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO) Genel Müdürü Hakan Kodal, ipoteğe dayalı uzun vadeli konut kredisi için en az 2-3 yıl daha beklemek gerektiğini söyledi.

    Garanti GYO ile birlikte Ümraniye Çekmeköy'de hayata geçirecekleri konut projesi evidea'nın tanıtım toplantısında konuşan Kodal, mortgage olarak bilinen uzun vadeli konut fonu için biraz daha zamana ihtiyaç duyulduğunu belirtti. SPK'nın yaptığı çalışmayla ilgili ilk çarkın dönmeye başlayacağını ifade eden Kodal, "İpoteğe dayalı uzun vadeli konut kredisi için en az 2-3 yıl daha beklemek lazım. Vadeler uzadığı zaman fiyatların da yukarıya doğru gideceğini düşünüyorum" dedi.

    "Talep projelerin çok üstünde"

    Gayrimenkulde talebin, projelerin çok üstünde olduğunu ve bu nedenle fiyat ve kiralarda bir artış gözlendiğini söyleyen Kodal, önümüzdeki dönemde yeni projelerdeki konut fiyatlarının yükseleceğini, ancak eski binaların fiyatlarının düşeceğini savundu.

    Toplantıda İdeal Ev Projesi (evidea) hakkında da bilgi veren Kodal, konutların 10 Ekim Pazar günü satışa çıkarılacağını söyledi. Proje için 40 milyon dolarlık bir yatırım yapıldığını bildiren"Kapalı otoparkların planlandığı evidea konutlarında etrafta otomobil görmek mümkün olmayacak." dedi.

    120 aya kadar vade

    Kodal, yüzde 30 asgari peşin ödemeyi öngören projede, 120 aya kadar vade yapılabileceğini bildirdi. Kodal, 70 metrekare civarındaki 1+1'ler için 750 milyon liradan başlayan, 3+1'ler için de 1,5-2 milyar lira arasında değişen taksitlerin söz konusu olacağını ifade etti.

    Garanti GYO Genel Müdürü Kürşat Tuncel ise konutlarda ilk teslimatı Haziran 2006'da yapmayı planladıklarını bildirdi. Tuncel,"Çekmeköy'ü cazip kılan özelliklerden biri de depreme dayanıklı bir yapıya sahip olması" dedi.


    ----------------- imza------------------

    ----------------- imza------------------



  • #Arşiv
    #Yeni Şafak Arşiv
    20 yıl önce