|

Vaillant'tan Bayiye 10 milyon avroluk yatırım

Vaillant, konutların ihtiyaçlarına göre enerji modellemesine gidiyor. Şirket 10 milyon avro yatırımla 400 bayisine enerji danışmanlığı da verecek.

Yeni Şafak ve
07:00 - 22/09/2015 Salı
Güncelleme: 22:52 - 21/09/2015 Pazartesi
Yeni Şafak

60'dan fazla ülkede 30 milyon müşterisi olan Vaillant, 10 milyon euro yatırım yaparak, Türkiye'deki bayilerini enerji danışmalığına dönüştürecek. Şirket bu yolla hem finansal açıdan hem de tüketim açısından yetkin çözümler üretmeyi planlıyor. Önümüzdeki 5 yılda 400'ün üstünde enerji bayisi hedefleyen şirket, 700 bin yeni haneye ulaşarak, son kullanıcı sayısını 2 milyona çıkarmayı hedefliyor.



TÜKETİCİYE VE ENERJİ VERİMLİLİĞİNE KATKI


Almanya'nın Remscheid kasabasında bulunan Vaillant üretim fabrikalarında gazetecilerle bir araya gelen Vaillant Group Türkiye CEO'su Dr. Axel Busch, yeni başlattıkları enerji danışmanlığı konseptinin Vaillant'ta ve Türkiye'de bir ilk olduğunu söyledi. Danışmanlık hizmeti ile hem tüketiciye hem de enerji verimliliğine katkıda bulunacakları belirten Busch, fosil yakıtların azalması ve buna bağlı olarak enerji maliyetlerindeki artış ile küresel ısınma sonucu oluşan iklim değişikliği sorunlarının çözümünde, enerji verimliliğin öneminin arttığına da dikkat çekti. Axel Busch, “Enerji verimliliğine ilişkin çıkan kanun ve mevzuatlar beraberinde zorunlukları getirdi. Değişen kanun ve mevzuatlar, sektörü ve tüketici beklentilerini de değiştirmektedir” dedi.





2015'DE YÜZDE 10 BÜYÜME HEDEFİ


Vaillant'ın Türkiye'deki durumu hakkında da bilgi veren Busch, “Yılın başında Türkiye büyüme hedefimizi, yüzde 10 olarak belirlemiştik ve bu hedef doğrultusunda yılı 250 milyon lira ciro ile kapatacağız” şeklinde konuştu. ÇAĞLAR ÇAĞATAY


#Vaillant
#Busch
#enerji modellemesi
9 yıl önce