|

Vatandaşa görürseniz şikayet edin çağrısı

Dövizdeki dalgalanmayı fırsata çevirmek için gıda ürünleri üzerinden fiyat oyunu yapanlara karşı denetimlerin acil arttırılması gerektiğine dikkat çeken Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu, vatandaşlara alışveriş yaparken gözüne takılan haksız fiyat artışlarını ve gramaj oyunlarını Ticaret Bakanlığına şikayet etmeleri yönünde çağrıda bulundu.

Yeni Şafak
12:12 - 22/09/2018 Cumartesi
Güncelleme: 12:28 - 22/09/2018 Cumartesi
AA
Döviz kurlarındaki dalgalanma fırsatçıları harekete geçirdi.
Döviz kurlarındaki dalgalanma fırsatçıları harekete geçirdi.

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, "Ekonomik dalgalanma yaşadığımız bir dönemde kimse kafasına göre fiyat belirleyerek serbest piyasa koşullarını fırsatçılığa çevirmemeli." ifadesini kullandı.

Palandöken, yazılı açıklamasında, fırsatçılık yapanlara karşı denetimlerin acilen artırılmasını istedi.

Bin 296 üründen haksız fiyat çıktı

Başta gıda ürünlerinde fırsatçılık yapıldığını belirten Palandöken, "Bakanlık tarafından yapılan denetimlerde 680 üründe gramaj oyunu, bin 296 üründe ise haksız fiyat artışının tespiti, bu konudaki iddialarımızı açıkça doğruladı. Ekonomik dalgalanma yaşadığımız bir dönemde kimse kafasına göre fiyat belirleyerek serbest piyasa koşullarını fırsatçılığa çevirmemeli." değerlendirmesinde bulundu.

Bakanlığa şikayet edin

Palandöken, aynı üründe değişik marketlerde büyük fiyat farklılıkları yaşanabildiğine dikkati çekerek, şunları kaydetti:

"Fiyat dengesizliğinin önüne geçmek için piyasadaki tüm aktörler üzerine düşen görevi yerine getirmeli. Vatandaşlar temel gıda ihtiyaçlarını bile karşılamakta zorlanırken bazı fırsatçıların bire bin katma çabasının önüne geçilmeli. Bu yüzden piyasadaki kar marjları kontrol altına alınmalı. Üç beş kuruş diye önemsenmeyen farklar, ay sonu geldiğinde binlerce liralık zarara dönüşüyor. O yüzden bu devirde rasyonel tüketici olarak bilinçli alışveriş yapılmalı. Vatandaşlarımız da alışveriş yaparken gözüne takılan haksız fiyat artışlarını ve gramaj oyunlarını derhal Ticaret Bakanlığına şikayet etmeli."

#Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu
#TESK
#Bendevi Palandöken
6 yıl önce