|

Yabancılar Tüpraş topluyor

Yabancılar, Haziran'da net 11 milyon dolarlık satış yaptı. En fazla net alım, 15,4 milyon dolar ile Tüpraş'da oldu.

Yeni Şafak
00:00 - 21/07/2001 Cumartesi
Güncelleme: 14:14 - 16/06/2017 Cuma
Yeni Şafak
Arşiv
Arşiv

---------------------------------- manset -------------------------------------------

---------------------- manset ---------------------

----------------------- spot ------------------------------------------------ spot -------------------------

Yabancıların Haziran ayında işlem yaptıkları hisse senetleri içinde en fazla net alım, 15.4 milyon dolar ile Tüpraş'da oldu. Yapı Kredi'de 13.7 milyon dolarlık net alış yapan yabancılar, Akbank hisselerinde de 10.8 milyon dolarlık net alım yaptı. Yabancılar en fazla net satışı ise İş C hisselerinde gerçekleştirdi. Bu hissede 7.4 milyon dolarlık satış yapan yabancı yatırımcılar, Sabancı Holding'de 6.5, Vestel'de 5.4, Turkcel'de de 2.7 milyon dolarlık net satış rakamına ulaştı.

İstanbul Menkul Kıymetler Borsası'nda yabancı yatırımcılar, Haziran ayında net 11 milyon dolarlık satış yaptı. Yabancı banka, aracı kurum veya şahıs nam ve hesabına ulusal pazarda gerçekleştirilen alım işlemleri 439 milyon 727 bin dolar olarak hesaplandı. Yabancı yatırımcıların geçtiğimiz ay yaptıkları satış tutarı ise 450 milyon 747 bin dolar olarak belirlendi.

Yabancıların en fazla işlem yaptığı hisse senetleri içinde, ilk dört sırayı banka hisseleri aldı. Yabancıların en aktif olduğu kağıt Yapı Kredi Bankası olurken, Yabancılar Haziran'da İş C hisse senetlerinde 110.3 milyon dolar, Garanti Bankası hisselerinde 101.9 milyon dolar, Akbank'ta ise 78 milyon dolarlık işlem gerçekleştirdi.


----------------- imza------------------

----------------- imza------------------



#Arşiv
#Yeni Şafak Arşiv
23 yıl önce