|

Yan sanayide SAP krizi

Türk tedarik sanayisi ile üretim yazılımları satan Alman SAP firması arasında fiyat krizi çıktı. Taşıt Araçları Tedarik Sanayicileri Derneği (TAYSAD) Bilişim Çalışma Grubu’nun hazırladığı raporla gün yüzüne çıkan krizde haksız fiyatlama yapıldığı iddia edilirken, işbirliğine yanaşılmadığına da vurgu yapıldı.

Yeni Şafak
04:00 - 12/11/2018 Pazartesi
Güncelleme: 23:35 - 11/11/2018 Pazar
Yeni Şafak
TAYSAD, SAP raporu yazdı
TAYSAD, SAP raporu yazdı

Raporda, "ERP deneyimlerimizle birlikte SAP-ERP’nin satın alınması, kurulumu ve kullanımı (canlı süreç) aşamasında fark yaratan bir üründen ziyade maliyetleri zamanla artış gösteren standart bir ürün halini almaya başladı. SAP maliyetlerinin döviz bazlı olması, kur artışı sonrası ülke olarak içinden geçtiğimiz resesyon döneminde, müşterilerin maliyetleri karşılama direncinin de kırıldığını görmekteyiz. Lisans- Lisans Bakım (Lisansın %22’si oranında) ve ekosistemdeki ‘adam/gün’ gibi, dövize endeksli bu gider kalemlerinin tarafımızda yarattığı yükü daha da zor taşınabilir bir noktaya getirdi" denildi.

3. PARTİ YAZILIMA ÜCRET

Tüm bunların yanı sıra SAP firmasının üçüncü parti yazılımlarda da ek ücret istenildiği belirtilen raporda, "
Digital Acces Key ücretlendirme kararını ülkemiz ve içinde bulunduğumuz şartlara göre yeniden gözden geçirilmesi, revize edilmesi ve süreçteki tüm fiyatlandırmaları, TL bazlı bir model ile tasarlanması en büyük arzumuzdur
" açıklamasında bulunuldu.
#TAYSAD
#Almanya
5 yıl önce