|

Yapılandırmada çiftçilere müjde

Vergi borçlarının yapılandırılmasının kapsamı genişletildi. TBMM’de AK Parti’nin verdiği önergeyle yapılandırmadan çiftçi ve orman köylülerinin de faydalanmasının önü açıldı.

Fazlı Şahan
00:00 - 6/11/2020 vendredi
Güncelleme: 05:59 - 6/11/2020 vendredi
Yeni Şafak
Vergi borcunda kapsam genişledi.
Vergi borcunda kapsam genişledi.

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) AK Parti’nin verdiği önergeyle yapılandırmadan çiftçi ve orman köylülerinin de faydalanmasının önü açıldı.

ÇİFTÇİLERE DE KOLAYLIK

  • Tarım Kredi Kooperatiflerine borcu olan çiftçiler ile kredi kullanan orman köylüleri de düzenlemeden yararlanacak.
    Genel Kurulda kabul edilen diğer maddeler ise şöyle: İşsizlik ödeneğinden yararlandırılanların, işten ayrılmalarını takip eden 90 gün içinde işe girmeleri ve 12 ay süreyle kesintisiz hizmet akdine tabi olarak çalışmaları halinde, işsizlik ödeneğinden yararlandıkları süre için hesaplanacak uzun vadeli sigorta primleri, İşsizlik Sigortası Fonu'ndan karşılanacak.

Cumhurbaşkanı; kadın, genç ve mesleki yeterlilik belgesi sahiplerini istihdam etmesi halinde işverene sağlanan prim desteğinin bir önceki yıl ortalamasına ilave istihdam edilen kişiler için 12 ay, bu kişinin kadın, genç veya engelli olması durumunda 18 ay süreyle işverene sağlanan prim teşvikinin ve ilave istihdam sağlayan işverene Gelir Vergisi stopaj teşviki ile Damga Vergisi desteği uygulamasının süresini 31 Aralık 2023'e kadar uzatmaya yetkili olacak.



KISA ÇALIŞMA ÖDENEĞİNDE 2021 HAZİRAN YETKİSİ

  • Esnaf Ahilik Sandığı uygulamasının yürürlük tarihi, Kovid-19 salgınının olumsuz etkileri nedeniyle 1 Ocak 2021'den 31 Aralık 2023 tarihine ertelenecek.
    Cumhurbaşkanı, kısa çalışma ödeneği uygulamasının süresini 30 Haziran 2021'e kadar uzatma yetkisine sahip olacak. Kabul edilen maddelere göre vergi borçları yapılandırılarak 18 taksitle ödenebilecek. Gelir Vergisi, Kurumlar Vergisi, KDV, MTV, ÖTV, tüm idari para cezaları, KYK borçları, Hazine alacaklarını kapsayan vergi borçları yapılandırılabilecek.
    Borcunu peşin ödemek isteyenlere indirim sağlanacak.
#Yapılandırma
#çiftçi
il y a 4 ans