|

Yeni bir İslami portföy penceresi

Aktif Bank ve İslami Özel Sektör Kalkınma Kuruluşu ICD, Türkiye’de İslami portföy yönetimi alanında faaliyet gösterecek bir girişim için anlaştı. İslami Portföy Yönetim Şirketi; farklı fonların kurulması, yönetilmesi ve yatırımcı kitlesine sunulmasına odaklanacak.

Yeni Şafak
04:00 - 23/08/2015 Pazar
Güncelleme: 21:39 - 22/08/2015 Cumartesi
Yeni Şafak

Aktif Bank, faizsiz finans alanındaki başarılı faaliyetlerine bir yenisini ekleyerek İslam Kalkınma Bankası'na bağlı faaliyet gösteren İslam ülkelerinde özel sektörün kalkınması ve gelişmesi misyonunu üstlenen İslami Özel Sektör Kalkınma Kuruluşu - ICD ile Türkiye'deki İslami portföy yönetiminde öncü rol oynayacak bir ortak girişim kurulması kararı aldı. ICD ve Aktif Bank arasında başlayan ortaklık sonucunda, yeni bir İslami Portföy Yönetim Şirketi (PYŞ) kurulması planlanıyor. İslami Özel Sektör Kalkınma Kuruluşu - ICD'nin CEO'su Khaled Al-Aboodi ve Aktif Bank Genel Müdürü Serdar Sümer tarafından imzalanan Hissedarlık Sözleşmesi'nin ardından, taraflar Sermaye Piyasası Kurulu'na başvurusunu yapacak.



PİYASAYA YENİ BİR SOLUK GETİRİR


ICD ve Aktif Bank ortaklığını değerlendiren ICD CEO'su Khaled Al-Aboodi, PYŞ'nin Türkiye'deki sermaye piyasaları sektörünün gelişmesi ve çeşitliliğin artması noktasında yeni bir soluk getireceğini söyledi. Al-Aboodi, Türkiye'de faize duyarlı kesimin birikimlerinin yanı sıra Orta Doğu menşeli önemli yatırım fonlarından temin edilecek kaynağın reel ekonomiye kazandırılması için köprü olacağını belirtti.



ICD'NİN VARLIĞI PRESTİJ KATAR


Konu hakkında açıklama yapan Aktif Bank Genel Müdürü Serdar Sümer ise girişim sermayesi yatırım fonunun faaliyetlerine ilk aşamada 20 milyon dolarlık bir çekirdek sermaye ile başlamasını hedeflediklerini söyledi.


#Aktif Bank
#faizsiz finans
#İslami portföy
9 yıl önce