|

Yeni teşviklerle dünya ligine

Proje Bazlı Teşvik Sistemi, iş dünyasında geniş yankı buldu. İş adamları Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıkladığı yeni yatırım teşvikleri sayesinde Türk şirketlerinin dünya rekabetinde zirveye oynayacak güce ulaşacaklarını ifade etti. Yeni teşviklerle, yan sanayi de canlanacak.

Yeni Şafak ve
04:00 - 11/04/2018 Çarşamba
Güncelleme: 00:25 - 11/04/2018 Çarşamba
Yeni Şafak
Proje Bazlı Teşvik Sistemi, iş dünyasında geniş yankı buldu.
Proje Bazlı Teşvik Sistemi, iş dünyasında geniş yankı buldu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıkladığı Proje Bazlı Teşvik Sistemi, iş dünyasında geniş yankı buldu. Kibar Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ali Kibar, yaklaşık 900 milyon dolarlık bir yatırım planladıklarını aktararak teşvik belgesini aldıktan sonra hızla çalışmaya başlayacaklarını ve söz konusu yatırımın 640 kişilik direkt istihdam potansiyeli olacağını bildirdi. Kibar, şu değerlendirmede bulundu: “Proje Bazlı Teşvik Sistemi’ni geniş kapsamlı, birçok yatırımın bir arada değerlendirildiği ve yatırım iştahının pozitif olduğu bir süreç gibi görmek lazım. Türkiye’deki birçok ekonomik gelişmenin ötesinde, böyle güzel ve farklı yatırımcı grupların yatırım yapması, istihdam, katma değer ikamesi ve değişik avantajları itibarıyla Türkiye’ye katılacak ekstra değerlerdir.”

İSTİHDAMA DÖNÜŞECEK

Sütaş Yönetim Kurulu Başkanı Muharrem Yılmaz da Bingöl’de hayata geçirecekleri entegre teknik büyükbaş hayvancılık tesisinin yatırım teşvik belgesini Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın elinden bizzat aldığını belirterek, üreten Türkiye için çok önemli yatırımların başlangıç noktası olan teşvik belgelerinin yatırımcılara dağıtıldığını söyledi. Yılmaz, “Bu yatırımların Türkiye’nin hem üretimine hem cari açığını kapatma konusundaki çabalarına hem de istihdama çok büyük katkı sağlayacağını görüyorum. İnşallah, teşvik belgesi alan bütün yatırımlar hayırlısıyla kısa zamanda üretime geçer ve istihdam sağlar” diye konuştu.

HEDEF DÜNYA LİDERLİĞİ

Dowaksa Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Berkman ise Proje Bazlı Teşvik Sistemi’ne dahil olmaktan büyük mutluluk ve gurur duyduklarını ifade etti. Proje Bazlı Teşvik Sistemi’nin ülkenin ekonomik ve sosyal kalkınmasına destek olacağına, dünya ticaretindeki yerini sağlamlaştıracağına inandıklarını dile getiren Berkman, hükümetin sağladığı teşvik sayesinde ileri teknoloji yatırımıyla hayata geçen, ticari ve savunma alanlarında karbon elyafa ihtiyaç duyan kompozit sektöründe dünyanın önde gelen üreticilerinden olacaklarını ifade etti.

YÜKSEK KATMA DEĞER DÖNEMİ

Zorlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Nazif Zorlu da, “Türkiye teşvikler sayesinde sıçrama yakaladı. Cari açık bakımından çok önemli bir teşviktir. Pil sektöründen baktığımızda ülkemizin cari açığına 3-3,5 milyar dolar katkı sağlayacaktır” dedi. Tosyalı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Fuat Tosyalı ise, “Artık maden satmak değil, katma değeri yüksek ürün satmak istiyoruz. Teşviklerle hem istihdama hem ihracata katkıda bulunurken aynı ürünün ithalatını da ikame etmiş olacağız” dedi.

  • Yan sanayi de hareketlenecek
  • Genç Yönetici ve İş Adamları Derneği Başkanı Yiğit Savcı, Proje Bazlı Teşvik Sistemi’ne ilişkin, “Proje Bazlı Teşvik Sistemi’nde yapının ‘kılcal damarları’ olarak tanımladığımız yan sanayinin değer üretiminde kritik bir rol oynayacağını düşünüyoruz.” ifadesini kullandı. “Süper teşvik” olarak da adlandırılan sistemin ekonomiye önemli katkı yapacağını bildiren Savcı, yeni sistemden yazılımdan hizmete kadar tüm sektörlerin faydalanacağını ve büyük projeler üretileceğini aktardı.
#Teşvik
#Eknomi
#Dünya Ligi
6 yıl önce