|

Yerli üretimle yenilikçi adım

Türk muhafazakar giyim sektörü farklı ürün yelpazesiyle dünyada tercih edilir hale geldi. Uzun yıllardır bu sektörde faaliyet gösteren Gürbüz Oruç, farklı tasarım ve kumaşla ürettiği ürünleri Arap ülkeleri başta olmak dünyanın birçok yerine ihraç ettiğini söyledi.

Yeni Şafak
04:00 - 20/01/2019 Pazar
Güncelleme: 00:57 - 20/01/2019 Pazar
Yeni Şafak
Gürbüz Oruç
Gürbüz Oruç

Muhafazakar giyim pazarından daha çok pay almak isteyen Türk markaları farklı ürün yelpazesiyle dünya pazarında biz de varız dedi. Ürettikleri inovatif ve farklı ürünlerle birçok ülkeye ihracat yapan tekstilcilerden biri de, uzun yıllar tekstil sektöründe çalışıp, 17 yıl önce Fırstangels adlı markasıyla kendi işini kuran Gürbüz Oruç oldu. Oruç, ürettiği ürünleri başta Arap ülkeleri olmak üzere, İtalya, Almanya, Hollanda’ya sattıklarını, bu markayı daha çok gençlerin tercih ettiğini aktardı. Oruç, 2 yıl önce de Minaaise ismiyle muhafazakar giyim sektörüne hizmet etmek için yeni bir marka daha oluşturdu.

SADE VE RAHAT

Çiçeği burnunda markada rahatlık ve sadelik ön planda tutuldu. Kumaş, tasarım ve herkeste olmaması da diğer farklılıklar arasında sıralandı. Oruç, “Yeni markamız, farklı ve rahat olayım diyen kitleye yönelik. Burada kendi desenlerimiz ve seçtiğimiz kumaşlarla çalışıyoruz. Bizi farklı kılan da bu. Biz herkesin yapmadığı bir noktaya dokunarak onu farklılaştırıyoruz. Giyinmek isteyen kişinin tüm ihtiyacını karşılayacak koleksiyon mevcut. Türkiye’de özellikle internetten satış yapan ve tesettür satışı yapan mağazaların tümünde varız. Arap ülkelerinin de bugün sıkıntısı olmayan ülkelerin çoğunda bayiliklerimiz aracılığı ile satış yapıyoruz” bilgisini verdi.

FUARDA SİPARİŞ ALDI

Şirket dün sona eren Lifestyle-Turkey 2019 Muhafazakar Giyim Fuarı’nda ilk günden 150 bin dolarlık sipariş aldı. Oruç, Filistin, Irak, Ürdün, Lübnan ve Suudi Arabistan pazarında güçlü olduklarını aktardı.

  • KUMAŞÇI GÜVEN İSTİYOR
  • Sektörün en büyük sıkıntısının merdiven altı üretim olduğunu belirten Oruç, “Kumaşcı güven sitiyor. Biz daha uygun fiyat, daha çok adet ve sürümlü mal yapmaya çalışıyoruz. Fırstangels markası ile yılda yaklaşık, 1 milyon adet mal ürettiyoruz. Minaaise de ise yıllık 200 bin adet ürün üretmeyi hedefliyoruz. Hedeflerimiz büyük” dedi.
#Muhafazakar giyim
#Gürbüz Oruç
#İhracat
#Kumaş
5 yıl önce