|

Zekat büyümede kullanılabilir

KasehDia Şirketler Grubu Kurucusu Jumaatun Azmi, zekatların da üretim için kullanılması gerektiğini söyledi. Rockefeller Philanthropy Organizasyonu Başkan Yardımcısı Grady ise, “Etkili yatırım ve İslami finansman arasında köprüler inşa etmek önemli” dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 11/12/2015 Cuma
Güncelleme: 23:38 - 10/12/2015 Perşembe
Yeni Şafak

İslam'da zenginle fakir arasında köprü olacak zekat ve sadaka modelleri olduğunu söyleyen KasehDia Şirketler Grubu Kurucusu Jumaatun Azmi, “İslami finans, bunları kullanarak yepyeni üretim yolları bulabilir” dedi. Boğaziçi Zirvesi'nin ikinci gününde düzenlenen panelde konuşan Azmi, İslam'ın tasarrufu teşvik ettiğine vurgu yaptı. Azmi, şunları söyledi: “İslami finansta paranın boş durması gibi bir şey yok. Para, imkan değerlendirilmeli. Sudan'da zekat ve sadakaların oluşturduğu bir fon var ve bu fonda toplanan parayla fakirlere balık vermek yerine balık tutmak öğretilmeye çalışılıyor.”



KÖPRÜLER İNŞA ETMELİ


Rockefeller Philanthropy Organizasyonu Başkan Yardımcısı Heather Grady de İslami finansman için kar modelinin kurallara bağlı limitlerle kısıtlanmasının, sistemi daha sağlıklı hale getireceğini belirtti. Grady, “Etkili yatırım ve İslami finansman arasında köprüler inşa etmek çok önemli. Sosyal amaçlı finansman kuran şirketler burada dev bir köprü kurabilir” dedi.



Vakıflar daha etkin olmalı


Albaraka Türk Genel Müdür Yardımcısı Melikşah Utku, İslami finansın sadece İslami bankalarla ilgili olmadığını, yeni ürünlerin gerektiğini belirtti. Kamu kesiminin vergi ve bankacılık düzenlemelerinde İslami finansın varlığını ve menfaatlerini de gözetmesi gerektiğine dikkati çeken Utku, “Osmanlı döneminde vakıflar, özel sektör olarak altyapıyı finanse etmek için kullanılırdı. Vakıflar uygun çalışma yapıldığında daha iyi kullanılabilir” diye konuştu.


#KasehDia Şirketler Grubu
#Jumaatun Azmi
#Rockefeller
#Albaraka
#Melikşah Utku
#İslami finans
8 yıl önce