|

Yunanistan'dan savaş çığırtkanlığı: En kötü senaryoya hazır olun

Yunanistan'ın eski savunma bakanı ve genelkurmay başkanlığı onursal başkanı Evangelos Apostolakis, "savaş çığırtkanlığı" yaptı. En kötü senaryoya hazır olunması gerektiğini söyleyen Apostolakis, "Savaşa doğru gidiliyor" ifadesini kullandı.

10:39 - 7/11/2022 Pazartesi
Güncelleme: 16:16 - 7/11/2022 Pazartesi
Diğer
Yunanistan'dan savaş çığırtkanlığı: En kötü senaryoya hazır olun
Yunanistan'dan savaş çığırtkanlığı: En kötü senaryoya hazır olun

Türkiye ile yatıp kalkan Yunanistan'da provokasyon kokan açıklamalara bir yenisi eklendi. Eski Savunma Bakanı'nın savaş çığırtkanlığı yaptığı açıklamalar, Yunan medyasında da yer aldı. "Çatışmaya ne kadar yakınız?" ve "Türkiye ile savaşa hazırlanmalıyız" manşetleri attı.

Yunanistan'ın eski savunma bakanı ve genelkurmay başkanlığı onursal başkanı Evangelos Apostolakis katıldığı bir etkinlikte konuştu. İki ülke arasındaki en kötü senaryoya hazır olunması gerektiğini ve bu gerilimin savaşı tetikleyebileceğini söyleyen Apostolakis, "Yunan halkı tarih boyunca karşılaşılan zorluklara yanıt vermiştir. Herkes, dostlarımız ve muhalefet savaş riskinin farkında olmalı" yorumunu yaptı.

"TÜRKİYE İLE SICAK DÖNEM ÇOK YAKIN"

Yunanistan Genelkurmay Onursal Başkanı, eski Milli Savunma Bakanı Evangelos Apostolakis, “Doğu Akdeniz’deki deniz bölgeleri: Mevcut koşullar altında fırsatlar ve riskler” konusunda bir sunum yaptı. Apostolakis, Yunanistan'ın her şeye hazırlıklı olması gerektiğini vurguladı.

'KITA SAHANLIĞINI 12 MİLE ÇIKARMAK HARİKA BİR YANI OLUR'

Yunan adalarının kıta sahanlığının artırmanın önemli bir taktik olacağını söyleyen Apostolakis, "Yunanistan başka bir ülkenin meclisi karar aldı diye egemenliğini değiştirecek değil. Girit'teki kıta sahanlığını 12 mile çıkarmak harika bir yasal cevap olur" ifadesini kullandı.

Küstah açıklamalarda bulunan Apostolakis, "Ankara'dakiler, Atina'da hiçbir hükümetin, hiçbir partinin ve kimsenin uluslararası yasalarla sağlanmış egemenlik haklarından vazgeçmeye niyeti olmadığını bilmeli" dedi.

'EN KÖTÜ SAVAŞ SENARYOSUNA BİLE HAZIRLIKLI OLMALIYIZ'

Eski Savunma Bakanı, aynı zamanda ülkenin Türkiye ile savaş ihtimaline bile hazır olması gerektiğini savundu. Türkiye ile sıcak bir dönemin çok yakın olabileceğini iddia eden Apostolakis, Yunanistan'ın en kötü ihtimal olan Türkiye ile savaşa bile hazırlıklı olması gerektiğini söyledi.

#Yunanistan
#savaş
#çığırtkanlık
1 yıl önce