|

Et ne kadar oldu? İşte yeni et fiyatı

Marketlerde uygun et satışı başladı. Peki et fiyatı ne kadar? Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba uygun et ile ilgili yeni açıklamalarda bulundu.

Yeni Şafak
12:04 - 6/11/2017 Pazartesi
Güncelleme: 14:38 - 6/11/2017 Pazartesi
Diğer
Et ne kadar oldu? sorusunun yanıtı haberimizde.
Et ne kadar oldu? sorusunun yanıtı haberimizde.

Et fiyatı ne kadar oldu? sorusu milyonlarca vatandaş tarafından merak konusu oluyor. Fakıbaba, uygun et satışına dair açıklamalarda bulundu.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba'nın yaptığı açıklamadan öne çıkan başlıklar şöyle:

Amacımız vatandaşın ucuz et ihtiyacını karşılayabilmek. Ucuz et satışını 6 tondan 10 tona çıkarabiliriz.

Biz şartnamede şunu koyduk: Şartnameye göre 81 ilde şubesi olan firmalar ihaleye girdi. Dedikodular olacak. Et fiyatlarını diğer marketler de düşürmeye başladı bu sevindirici bir olay. Vatandaş da kazanacak, kasap da kazanacak. Küçük aile işletmelerini destekleyeceğiz.

ET FİYATI NE KADAR?

Et ve Süt Kurumu (ESK), KDV dahil kıymayı kilogramı 29 liradan ve kuşbaşını ise kilogramı 31 liradan Türkiye'nin 81 ilinde kendi satış noktalarının tamamında satmayı taahhüt eden zincir marketlere, taze dana karkas et satışına 1 Kasım'dan itibaren başladı.

ESK, ucuz et satışına ilişkin çalışmalarını tamamladı. Konuya ilişkin duyuru, kurumun internet sitesinde yayımlandı.

Duyuruya göre, ESK, KDV dahil kıymayı kilogramı 29 liradan ve kuşbaşını ise kilogramı 31 liradan Türkiye'nin 81 ilinde kendi satış noktalarının tamamında satmayı taahhüt eden zincir marketlere taze dana karkas et satacak.

İstekli olan marketlerden taze dana karkas et için fiyat teklifleri yarın saat 17.00'ye kadar alınacak. ESK tarafından gerekli değerlendirme yapıldıktan sonra 1 Kasım'dan sonra marketlere et satışına başlanacak.

Marketlerde satışı yapılacak ürünler, 0,5 kilogramlık ambalajlarda olacak. Ürünler taze olarak tüketime sunulacak olup şoklanmış veya donmuş halde satışı yapılmayacak.

Talep etmeleri halinde istekliler sözleşme örneğini Kurumdan alabilecek ve sözleşme imzalandığı tarihten itibaren zincir marketlerde başka kıyma ve kuşbaşı ürün satılmayacak.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, hafta sonu yaptığı açıklamada, vatandaşların et ihtiyaçlarını ucuz ve uygun fiyatla karşılayabilmeleri için çalışmalarda son aşamaya gelindiğini belirtmişti.

BİM'den ucuz et açıklaması

BİM İcra Kurulu Üyesi Galip Aykaç, et satış fiyatlarını ucuzlatma projesi kapsamında yapılan satışlardan BİM'in hiçbir kar elde etmeyeceğini ve bu projede yer almaktan BİM olarak büyük memnuniyet duyduklarını belirtti.

Aykaç, yazılı açıklamasında, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın et satış fiyatlarını ucuzlatma projesi kapsamında, Et ve Süt Kurumu Genel Müdürlüğü'nün 30 Ekim'de verdiği teklif toplama şeklindeki ilana BİM tarafından teklif verildiğini hatırlatarak, Et ve Süt Kurumu ile 1 Kasım'da yapılan sözleşme gereğince, kurumdan tedarik edilen karkas etlerin tedarikçi firmalar tarafından kuşbaşı ve kıyma haline getirilerek 500 gramlık MAP ambalajlarda hazırlandığını ve bugün itibarıyla yurt genelindeki tüm mağazalarda satışına başlandığını bildirdi.

Aykaç, şunları kaydetti:

"Bu proje kapsamında yapılan satışlardan BİM hiçbir kar elde etmeyecektir. Kıyma KDV dahil kilosu 29 TL'den, kuşbaşı et ise KDV dahil kilosu 31 TL'den tedarikçilerimizden satın alınacak ve yine aynı fiyatlarla satılacaktır.

Şirketimizin kaliteli ürünleri uygun fiyatla tüketiciye ulaştırma prensibine uyan ve tüm tüketicilerin en önemli besin kaynaklarından olan kırmızı ete en uygun fiyatla ulaşmasını sağlayacak olan bu projede yer almaktan BİM olarak büyük memnuniyet duymaktayız."

#Et
#Et fiyatı
#Ucuz et
#Tarım Bakanlığı
6 yıl önce