|

Fenerbahçe-Galatasaray ilk 11'ler belli oldu! Sürprizler var! Trendyol Süper Lig 18. haftası FB-GS derbi canlı skor…

Fenerbahçe ile Galatasaray, Trendyol Süper Lig'de yapacakları derbiyle tarihte 398. kez karşı karşıya gelecek. FB-GS maçında kimlerin oynayacağı, maçın kadrosu merak konusu. Fenerbahçe-Galatasaray ilk 11'ler belli oldu. Kadroda sürprizler var. İşte FB-GS derbi canlı skor ve maça ilişkin tüm detaylar.

11:38 - 24/12/2023 Pazar
Yeni Şafak
Fenerbahçe-Galatasaray derbi maçı
Fenerbahçe-Galatasaray derbi maçı
'de
ile Galatasaray bu akşam 398. kez karşı karşıya gelecek. Fenerbahçe ve
’ın karşı karşıya geleceği dev derbi öncesi nefesler tutuldu, herkes maç saatini beklemeye başladı. Peki, Fenerbahçe-Galatasaray derbi maçı ne zaman, saat kaçta ve hangi kanalda? İşte Fenerbahçe- Galatasaray derbisinin 11'leri....

FENERBAHÇE-GALATASARAY DERBİSİ NE ZAMAN, SAAT KAÇTA VE HANGİ KANALDA?

Fenerbahçe, Trendyol Süper Lig'in 18. haftasında yarın derbi maçta Galatasaray'ı konuk edecek.

Ülker Stadı'nda saat 19.00'da oynanacak müsabakayı hakem Arda Kardeşler yönetecek. Mücadele Bein Sports'tan canlı yayınlanacak.

FENERBAHÇE-GALATASARAY DERBİ CANLI SKOR

FENERBAHÇE-GALATASARAY İLK 11'LER BELLİ OLDU

Fenerbahçe kadrosu:
Livakovic, Osayi-Samuel, Djiku, Serdar Aziz, Ferdi, Crespo, İsmail Yüksek, İrfan Can
Kahveci, Szymanski, Tadic, Dzeko.
Galatasaray kadrosu:

Muslera, Sacha Boey, Nelsson, Abdülkerim Bardakcı, Barış Alper, Kaan Ayhan, Torreira, Tete, Kerem Aktürkoğlu, Zaha, Icardi.

DERBİ ÖNCESİ FENERBAHÇE'DE 4 EKSİK

Fenerbahçe'de Galatasaray derbisi öncesinde 4 eksik bulunuyor. Kayserispor deplasmanında kırmızı kart gören Mert Hakan Yandaş ve Fred cezalı oldukları için yarın takımlarını yalnız bırakacak.

Sakatlıkları bulunan Becao ve Zajc da Galatasaray karşısında oynayamayacak.

Sarı kart sınırında olan İrfan Can Kahveci ve Miguel Crespo yarın derbide sarı kart görmesi durumunda 19. haftadaki İstanbulspor karşılaşmasında forma giyemeyecek.

DZEKO DERBİDE SAHADA OLACAK

Sağ ayak arka adalesinde zorlanma tespit edilen ve bu nedenle Mondihome Kayserispor ile deplasmanda oynanan maçta riske edilmeyen golcü oyuncu Edin Dzeko, Galatasaray maçıyla formasına kavuşacak.

Ligde oynadığı 15 maçta 12 gol atıp takım arkadaşlarını da 4 kez golle buluşturan Bosna Hersekli futbolcu, bu sezon forma giydiği 21 resmi maçta ise toplamda 16 gol atıp 7 asist yaparak 23 gole katkı sağladı.

FENERBAHÇE-GALATASARAY 398. RANDEVUDA BULUŞUŞOR

Sarı-lacivertliler, geride kalan 397 maçtan 148'ini kazandı, sarı-kırmızılı ekip ise 127 kez galip geldi. 122 maçta taraflar eşitliği bozamadı.

Fenerbahçe'nin attığı 540 gole, Galatasaray 496 golle karşılık verdi.

Fenerbahçe ile Galatasaray, Süper Lig tarihinde 132 kez karşılaştı.

Genel toplamdaki üstünlüğünü lig maçlarına da yansıtan Fenerbahçe, rakibine galibiyet sayısında 52-37 üstünlük kurdu. Ligdeki 43 maç da beraberlikle sonuçlandı.

Lig maçlarında sarı-lacivertliler 162, sarı-kırmızılılar ise 130 gol kaydetti.

Son 10 RESMİ MAÇ

İki takım arasında oynanan son 10 derbinin 4'ü beraberlikle sonuçlandı. Rekabetteki son 10 karşılaşmada Fenerbahçe 2, Galatasaray ise 4 kez galip geldi. Söz konusu 10 derbide Fenerbahçe 8, Galatasaray 14 kez fileleri havalandırdı.



#Fenerbahçe
#Galatasaray
#derbi
#ilk 11
4 ay önce