|

Filistin'in nüfusu kaçtır?

Hamas'ın İsrail'e başlattığı 'Aksa Tufanı' isimli kapsamlı saldırı artarak devam ediyor. İsrail ve Filistin arasında yaşanan gerginlik sebebiyle yüzlerce insan hayatını kaybetti. Saldırılarda, Batı Şeria'nın çeşitli bölgelerinde İsrail ordusu tarafından bugüne kadar toplam 14 Filistinlinin öldürüldüğü bildirildi. Peki, Filistin'in nüfusu kaçtır? İşte detaylar...

15:15 - 9/10/2023 Pazartesi
Yeni Şafak
Filistin
Filistin

Aksa Tufanı' operasyonu kapsamında sürdürülen saldırılar İsrail'i şoke etti. Yaşanan olaylarda her iki taraftan çok sayıda ölü ve yaralı bulunuyor. Hamas Hareketi'nin Aksa Tufanı adını verdiği saldırılara eş zamanlı olarak İsrail ordusu, Gazze'ye hava saldırılarının yanı sıra, Batı Şeria'ya da baskınlarını artırdı. İsrail basınına göre, Gazze Şeridi'nden düzenlenen saldırılarda ölen İsraillilerin sayısı 800'ü geçti. İsrail ordusu tarafından bugüne kadar toplam 14 Filistinlinin öldürüldüğü bildirildi.

FİLİSTİN'İN NÜFUSU KAÇTIR?

2023 yılı itibarıyla Filistin nüfusu tahminen 5.2 milyon ile 5.3 milyon arasında değişmektedir. Bu nüfus, Batı Şeria ve Gazze Şeridi bölgelerini kapsar. Filistin halkı, çeşitli etnik ve dini gruplardan oluşur. Filistin, tarihi ve kültürel zenginliğiyle dünyada önemli bir bölge olarak kabul edilir ve İsrail-Filistin çatışmaları gibi siyasi sorunlar da nüfus üzerinde etkili olabilmektedir. Filistin para birimi ise "Yeni İsrail Şekeli" (New Israeli Shekel - NIS)dir. Aynı zamanda "Yeni Şekel" olarak da anılır. Para birimi İsrail tarafından kontrol edilmekte ve Filistin Yönetimi'nin kullanımında da geçerlidir.

FİLİSTİN'İN BAŞKENTİ NERESİDİR?

Filistin Devleti’nin 2023 yılı için tahmini güncel nüfus sayısı 5,101,414’tür. Ülke nüfusunun yaş ortalaması 21’dir. Etnik yapısı Filistinli Araplardan ve Yahudilerden oluşmaktadır. Genel nüfusun küçük bir kısmını Çerkezler oluşturur. Nüfusun büyük bir çoğunluğu Müslüman’dır. Müslümanlar Şafii ve Sünni mezheplerini seçmiştir. Kalan nüfus Yahudi’dir. Ülke nüfusunun yaklaşık %87'si kentlerde yaşar.

Filistin Sağlık Bakanlığı: 7 Ekim'den bu yana Batı Şeria'da 14 Filistinli öldürüldü

Gazze'deki Filistin Sağlık Bakanlığı, İsrail'in Gazze'ye saldırılarında 413 kişinin hayatını kaybettiğini, 2 bin 300 kişinin yaralandığını açıklamıştı. İşgal altındaki Batı Şeria'nın çeşitli kentlerinde ise İsrail askerlerinin açtığı ateş sonucu 8 Filistinli yaşamını yitirmişti.



#filistin
#filistin nüfusu
#filistin vatandaş sayısı
7 ay önce