|

Eşraf Hamamcıoğlu: "Belhanda Galatasaray'ı tuzağa düşürdü"

Galatasaray Divan Kurulu Başkanı Eşref Hamamcıoğlu, sarı-kırmızılı yönetim tarafından sözleşmesi tek taraflı feshedilen Faslı futbolcu Younes Belhanda'nın kulübü tuzağa düşürdüğünü söyledi.

09:45 - 12/03/2021 Cuma
Güncelleme: 10:07 - 12/03/2021 Cuma
Diğer
Belhanda sarı-kırmızılı formayla 131 resmi maça çıktı ve rakip fileleri 22 kez havalandırdı.
Belhanda sarı-kırmızılı formayla 131 resmi maça çıktı ve rakip fileleri 22 kez havalandırdı.

Eşref Hamamcıoğlu, zemin üzerinden yönetimi eleştirdiği gerekçesiyle takımdan gönderilen Younes Belhanda hakkında açıklamalarda bulundu. Faslı futbolcunun haddini aştığını belirten Hamamcıoğlu, "Belhanda kulübü tuzağa düşürdü" dedi.

Radyospor'a konuşan Eşref Hamamcıoğlu'nun açıklamaları şöyle;

"Haddini aştı"

  • "Bir profesyonel futbolcunun böyle bir açıklama yapması haddini aşmaktır. İkinci olarak, konuşması gerekenler bu konuda doyurucu açıklama yapmayınca, birileri açıklama yapmak için kendine yer buluyor. Biri yanlış, diğeri eksik iki konu..."

"Galatasaray bir de tazminat ödemek zorunda kalır"

  • "Belhanda'nın sözleşmesinin feshi konusuna gelince; Bence Belhanda, Galatasaray'ı tuzağa düşürdü. FIFA'ya gidecek ve ekstradan tazminat alma hakkı kazanacak. Açıklamasını ve yaptıklarını kesinlikle doğru bulmuyorum. Oyununu beğeniriz beğenmeyiz; bu açıdan da bakmıyorum. Sözleşmesinin bitimine 2 ay kala bu karar alınmamalıydı, çünkü oyuncu FIFA'ya gittiğinde, orada bu açıklamaya ifade özgürlüğü açısından bakarlar. Oyuncu lehine karar verirler. Galatasaray ekstradan bir de tazminat ödemek zorunda kalır. Kurumsal davranmak, Galatasaray'ın çıkarları çerçevesinde konuyu ele almak gerekirdi. Belhanda bu açıklamasıyla Galatasaray'ı tuzağa düşürdü. Yönetim de bu tuzağa düştü."

#Belhanda
#Galatasaray
#Eşref Hamamcıoğlu
3 yıl önce