|

Hayaller Paris, gerçekler Tuzla

Ligde ve Avrupa’da istediği sonuçları alamayan Galatasaray, Türkiye Kupası’nda da hüsrana uğradı. TFF 2. Lig ekibi Tuzlaspor’a evinde 2-0 kaybeden Sarı-Kırmızılılar’da eleştiri okları Fatih Terim’e yöneldi. Galatasaray, önümüzdeki hafta Şampiyonlar Ligi’nde PSG ile karşılaşacak.

Haber Merkezi
04:00 - 6/12/2019 Cuma
Güncelleme: 09:07 - 6/12/2019 Cuma
Yeni Şafak
Fatih Terim yönetimindeki Galatasaray, bu sezonki performansıyla taraftarına hayal kırıklığı yaşatıyor.
Fatih Terim yönetimindeki Galatasaray, bu sezonki performansıyla taraftarına hayal kırıklığı yaşatıyor.

Geçtiğimiz sezonu Süper Lig, Türkiye Kupası ve Süper Kupa şampiyonu olarak tamamlayan Galatasaray, bu sezon yarıştığı üç kulvarda da saha içerisinde istediği sonuçları alamıyor.

Şampiyonlar Ligi, Süper Lig ve Türkiye Kupası’nda mücadele eden sarı-kırmızılı takım, üçünde de kötü performans sergiliyor. Şampiyonlar Ligi’nde üst tura çıkma şansını kaybeden Galatasaray, Club Brugge ile evinde berabere kalarak Avrupa Ligi biletini ihtimallere bıraktı.

Süper Lig’de ise art arda puan kayıpları yaşayan sarı-kırmızılı takım, zirvenin 7 puan gerisinde 8. sırada yer alıyor. Son olarak Türkiye Kupası’na 5. turdan katılan Cimbom, TFF 2. Lig ekiplerinden Tuzlaspor’a 2-0 yenilerek, üst tur şansını zora soktu. Şampiyonlar Ligi’nde oynadığı 5 maçta galibiyet yüzü göremeyen sarı-kırmızılılar, 3 mağlubiyet ve 2 beraberlik aldı.


TERİM TOPUN AĞZINDA

Bu süreçte takımı bir türlü toparlayamayan, gol bölgesinde farklı alternatifler geliştiremeyen ve formsuz oyuncularda ısrar eden Fatih Terim, eleştirilerin odağında yer aldı. Puan kaybedilen maçların ardından oyuncularını eleştiren ve kadroda değişikliğe gideceğinin sinyallerini veren Terim, söylediğinin aksine yine aynı oyuncularda ısrar etti. Kupa maçında ise yedek ağırlıklı bir kadroyu sahaya süren tecrübeli çalıştırıcı, alınan mağlubiyetin ardından, as oyuncularını eleştirdiği gibi bu kez yedek futbolcuları hedefe koydu. Terim’in kötü gidişatı tersine çevirememesi ve sürekli oyuncularıyla ilgili gerekçeler üretmesi, taraftarların eleştirisine neden oldu. Özellikle sosyal medyada Fatih Terim’in artık bırakması gerektiği mesajları yazıldı.



13 MAÇTA 19 PUAN KAYBI

Süper Lig’de ise 13 maça çıkan Galatasaray, sadece 5 galibiyet alabildi. sarı-kırmızılılar, ligde aldığı 5 beraberlik ve 3 yenilgiyle birlikte 19 puan kaybı yaşadı. Yönetim, teknik heyet, camia ve taraftarlar bu sezon oynanan futboldan memnun kalmazken, teknik kadro bir an önce devre arasına girmek istiyor. Devre arasında bir çok futbolcu ile yollarını ayırmaya hazırlanan teknik kadro, yeni transferler için de çalışmalar yapıyor.


DEVLER LİGİ’NDE HÜSRAN

Şampiyonlar Ligi’nde oynadığı 5 maçtan galibiyet alamayan Galatasaray, sahadan 3 kez mağlup 2 kez de beraberlikle ayrıldı. Bu maçlarda kalesinde 9 gol gören sarı-kırmızılılar sadece 1 gol atabildi. Üst tur şansını kaybeden Galatasaray, UEFA Avrupa Ligi’nde devam edebilmek için grup son maçında deplasmanda PSG ile çok zor bir maça çıkacak. Sarı-kırmızılılar bu maçtan puan çıkaramazsa Avrupa’ya veda edecek.






#Galatasaray
#Fatih Terim
#Radamel Falcao
#PSG
#Tuzlaspor
4 yıl önce