|

İstifalarını bekliyoruz

Galatasaray Başkanı Cengiz, olaylı F.Bahçe derbisi sonrası yapılan sevkleri ve verilen cezaları değerlendirirken, “TFF Hukuk Kurulu, Disiplin Kurulu’nun önüne 75. maddeye aykırı olarak VAR’ın tespit ettiği ve cezalandırılanlar harici bir şeyi nasıl sevk eder? Hukuk Kurulu’nun istifasını veya yenilenmesini bekliyorum” dedi

Umut Yılmaz
04:00 - 13/11/2018 Salı
Güncelleme: 04:03 - 13/11/2018 Salı
Yeni Şafak
Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz
Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz

Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz, olaylı Fenerbahçe derbisinin ardından gerçekleştirilen sevkler ve verilen cezalar ile ilgili bir basın toplantısı düzenledi. Çarpıcı ifadeler kullanan Cengiz, “13 Galatasaraylı sevk edildi. Rakibimizden 2 kişi sevk edildi. Onlardan da 13 kişi sevk edilsin demiyorum. Biz bundan rahatsız olduk. Olayda rakibimizden sadece iki oyuncu mu var? Rakibimizde hiç kimse çime basmadı mı? Neden çifte standart yapıyorsunuz? Neden bu çifte standart? Kim yapıyor bu çifte standardı? Türkiye Futbol Federasyonu Hukuk Kurulu... Şimdi siz disiplinin önüne, 75. maddeye aykırı olarak, VAR’ın tespit ettiği ve cezalandırılanlar harici bir şey nasıl sevk edersiniz? TFF Hukuk Kurulu’nun istifasını veya yenilenmesini bekliyorum” dedi. Epey bir zamandır kendilerine karşı bir haksızlık yapıldığını gördüğünü belirten başkan Cengiz, “Biz aynı federasyonlarla şampiyon olduk. Ben şunu merak ediyorum, 2-2 iken bizim Serdar Aziz’e yapılan hareket için ki bana göre penaltı, VAR ne dedi? Hakemi uyardılar mı? Hakemi uyardı da hakem mi uymadı? Bunun açıklanmasını istiyorum. Bu sistemin paraları kulüplerden toplandı. Kamuoyunu tatmin için, hakemin VAR ile konuşmalarının yayınlanmasını talep ediyoruz. Aynı olay Hollanda’da yapıldı. Bize karşı yapılmış bir komplo teorisi aramıyoruz ama biz teyakkuzda olmalıyız, uyanık olmalıyız. Biz savunmalarımızı verdik. En azından Galatasaray camiasının beklentilerini karşılayacak bir olumlu yanıt gelmedi. Camiamız buna tepkili” diye konuştu.

AYDINUS BİZİM MAÇLARDA HAKEM OLMASIN

Derbi sonrası yaşanan olaylarda patlama noktası olarak hakem Fırat Aydınus’un iki oyuncu arasında yaşanan gerginliğe müdahale etmemesinin olduğunu belirten Cengiz, “Her yıl hakem semineri yapılıyor. Hakemlere ‘bir elinde kılıç, bir elinde terazi olan gözü kapalı hakimlersiniz’ deniyor. Bu çok yanlış. Bir takım sarı kart yedi mi diğer takım korkmaya başlıyor, biz de yer miyiz diye... Hakemlerimizin en mutlu olduğu maçlar berabere bittiği maçlardır. Bunda hakemlerimizin suçu yok. Yıllardır verilen yanlış eğitimlerin suçu var. Hakemler gördüğünü çalmalı, hiçbir şeyden de çekinmemeli. Hakemlerden bizim aleyhimize de olsa cesur olmalarını istiyoruz” dedi. Cengiz, “Fırat Aydınus’un yerinde olsam asla Galatasaray maçlarında ne hakem olurum ne de VAR hakemi olurum. Tavsiye etmiyorum” diye konuştu. Cengiz, “Hocamıza 7, Donk’a 6 maç ceza verildi. Ndiaye’ye de verildi. Biz savunmalarımızı verdik. Bir olumlu yanıt gelmedi. Bizim camiamız buna tepkili. Tepki bu. Fiziki hiçbir müdahale yok hocamıza 7 maç ceza verildi. Ceza cürüme eşit değil. Ceza cürümden çok daha fazla” ifadelerini kullandı.


ŞAMPİYON OLACAĞIMIZA İNANIYORUM

Derbi sonrası, rakipleri Fenerbahçe hakkında kötü bir söz söylemediklerini belirten Cengiz, “Biz sevgili rakibimiz için, Fenerbahce camiası için asla bir beyanda bulunmadık. Fakat maç içerisinde -acısını paylaşıyoruz- bir cenaze oldu, seyirci 60. dakikada stattan ayrıldı. Biz de o an öğrendik olayı. ‘Öfke ve kininizi saklı tutunuz’ dedim, bu çok yanlış anlaşıldı. Bu şiddete dönüştürmeyiniz, intikama dönüştürmeyiniz şeklindeydi. Her bir ulusun kendisine göre asabiyeti vardır. Bir toplumun oluşmasında asabiyet gerekir, ancak bu intikam değil. Biz ‘kılıç çekelim’ demedim, ‘bize karşı böyle bir hava seziyorum’ dedim” ifadelerini kullandı. Kararlardan Fenerbahçe’nin de memnun olmadığına inandığını belirten Cengiz, “60. dakikadan sonra Fenerbahçe iyi oynadı. Futbolun güzelliği bu. İnşallah Galatasaray şampiyon olacak” dedi. Belhanda’nın sevk edilmemesiyle ilgili olarak da görüşlerini aktaran Cengiz, “Belhanda’nın asabı fazla taşıyor sanırım. Kendisiyle görüşürüz” diye konuştu.

  • Divan sert geçecek
  • Galatasaray’da kasım ayı olağan divan kurulu yarın Galatasaray Lisesi’nde yapılacak. Başkan Mustafa Cengiz’in 10 Kasım’da kulüp resmi sitesinden Atatürk’ü ölüm yoldönümündeki anmasında isminin kullanılmasına ve derbide yaşanan olaylarda futbolculara ve teknik heyete verilen cezalar ile yaşananlar tartışılacak. Bu konuda Mustafa Cengiz için zor bir divan geçeceği iddia ediliyor
Aslan eve kapanacak

G.Saray, önümüzdeki 76 gün içinde oynayacağı lig ve Şampiyonlar Ligi maçları toplamında 8 karşılaşmada sadece 1 kez İstanbul dışına çıkacak. Sarı-kırmızılıların bu süreçteki tek deplasmanı Şampiyonlar Ligi’nde oynayacakları Lokomotif Moskova maçı olacak. Aslan, bu karşılaşma dışında 7 maçını İstanbul’da oynayacak. Cimbom, 2. yarının açılış maçı olan Ankaragücü karşılaşmasını da iç sahada oynayarak yaklaşık iki ay deplasmanı unutacak.


Bize karşı soğuk savaş başlatıldı

Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz, teknik heyetle aralarında bir sorun bulunmadığını ancak böyle bir durum varmış gibi bir algı oluşturulmaya çalışıldığını söyledi. Mustafa Cengiz, bu konuya ilişkin yaptığı açıklamada, “Yönetim ile teknik direktörümüz Fatih Terim arasında bir şey olsun istiyorlar. Fatih Terim bir markadır ama Galatasaray daha büyük bir markadır. ‘Yönetim, Terim’in arkasına saklanıyor’ diyorlar. Yok böyle bir şey. Maçta bir fotoğraf çekiliyor, golden sonra çekilen bir fotoğraf üzerinden yorum yapıyorlar. Sevinmediğimizi söylüyorlar. Bir Galatasaray Başkanı, hem misafirliğe gittiğinde hem de kendi evinde rakibine saygı duymak durumunda. Ben gol atıldığında Galatasaray Başkanı olarak sfenks gibi durmak zorundayım. Sevincimi içime atmak zorundayım. Hakem santrayı gösterene kadar reaksiyon vermem” ifadelerini kullandı.

SAHTE FOTOĞRAFA TEPKİ

Sarı-kırmızılı futbolcuların, Kayserispor ile yapılan karşılaşmada Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü anmak için açtıkları bayrağın fotoğrafına, sonradan kendi adının yazıldığını ve “Atatürk, üzerinden prim yapmaya çalışıyor” yorumlarının geldiğini belirten Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz, “Futbolcuların açtığı Atatürk pankartının üzerine biri sosyal medyada Mustafa Cengiz yazıyor. İnsanlar buna inanır. Yapmayın, etmeyin. Bize karşı öyle bir savaş başlatıldı ki... Adeta bir soğuk savaş. Ancak, bu bel altı sürdürülemez. Soğuk savaşta bile böyle şeyler yapılmadı. Ayıptır günahtır” dedi. Bu arada Galatasaray-Fenerbahçe derbisinde yaşanan olaylardan dolayı 7 maç ceza alan Fatih Terim yeni bir ceza ile karşı karşıya. Galatasaray çalıştırıcısının, Almanya’da oynanan Schalke 04 maçı sonrası TFF’yi hedef alan sert açıklamalarından dolayı bir kez daha PFDK’ya sevk ediliyor.


Taraftardan protesto yürüyüşü

G.Saraylı taraftarlar, derbi maç sonrası verilen cezalarla ilgili Türkiye Futbol Federasyonunu (TFF) protesto etti. Gösteriye G.Saray yöneticisi Mahmut Recevik ile Metin Karakaya da katıldı. İngiltere Başkonsolosluğu önünde önünde toplanan yaklaşık 3 bin taraftar, ellerindeki pankart ve dövizlerle, tezahürat yaparak Taksim Meydanı’na çıktı. Taraftarlar “Yıldırımazsınız bizi” yazılı pankartla yürürken, TFF yönetimini istifaya çağırdı.

#Galatasaray
#Mustafa Cengiz
5 yıl önce