|

Pato'nun alacakları ödenmiyor: Serbest kalabilir

Galatasaray'ın Çin pazarında yaptığı yıldız oyuncu araştırmasında Brezilyalı futbolcu Pato ile ilgili çarpıcı bilgiler ortaya çıktı. Buna göre tecrübeli oyuncunun takımından serbest statüde ayrılma durumu var.

Mustafa Göksel
15:43 - 21/01/2019 Pazartesi
Güncelleme: 16:37 - 21/01/2019 Pazartesi
Yeni Şafak
Pato, Çin Ligi'nde çıktığı 59 maçta 36 gol attı.
Pato, Çin Ligi'nde çıktığı 59 maçta 36 gol attı.

Galatasaray'ın transfer gündeminde yer alan Pato ile ilgili sıcak bir gündem oluştu. Sarı kırmızılı yöneticilerin Alan transferi için Dubai'ye gitmesi ve Pato'nun takımı Tianjin'in de burada kamp yapması taraftarları heyecanlandırdı.

  • Peki Pato'nun Galatasaray'a transfer olma imkanı bulunuyor mu? İşte tam bu noktada çarpıcı bilgiler var. Çin kulübü Tianjin Quanjian'ın yöneticileri ülkede yaşanan bir sağlık skandalı sebebiyle göz altında. Bir kız çocuğunun yanlış ilaç kullanımından kaynaklı olarak açılan soruşturmada Quanjian sağlık kuruluşunun ciddi bir tehlike ile karşı karşıya olduğu belirtiliyor.

Federasyon bu sebeple kulüp yönetimine el koydu ve Tianjin kulübünün ismi Tianjin Tanhai olarak değiştirildi. Sponsorluğun düşmesi sonrasında kulübün futbolcuların alacaklarını ödemelerde sıkıntılar yaşadığı belirtiliyor. Ayrıca kulübün satılamaması halinde kapanma riski de bulunuyor. Tüm bu sebepler yüzünden Pato ve takımdaki diğer futbolcular kendilerine kulüp bakmaya başladı.

Çin basınına yansıyan haberlerde Tianjinli yetkili Chen konu ile ilgili şöyle söylüyor: "Yıl sonuna kadar bir alıcı çıkmazsa kulüp kapanabilir ve oyuncular serbest kalabilir"

Pato, Çin'de çıktığı 59 resmi maçta 36 gol attı 8 de asist yapma başarısı gösterdi.

#Galatasaray
#Pato
5 yıl önce