|

UEFA'dan Şampiyonlar Ligi finalinde depremzedeler için kampanya

UEFA, İstanbul'da oynanacak Şampiyonlar Ligi finali organizasyonu çerçevesinde, Şubat ayında ülkemizde meydana gelen deprem felaketlerinden etkilenen vatandaşlar için bağış toplanacağını açıkladı.

Recep Çelik
12:59 - 7/06/2023 Çarşamba
Güncelleme: 13:55 - 1/11/2023 Çarşamba
DHA
Manchester City ve Inter, İstanbul'da karşı karşıya gelecek.
Manchester City ve Inter, İstanbul'da karşı karşıya gelecek.

İngiltere temsilcisi Manchester City ile İtalya'nın ekibi Inter'in karşı karşıya geleceği UEFA Şampiyonlar Ligi Finali, 10 Haziran Cumartesi günü Atatürk Olimpiyat Stadyumu'nda oynanacak. Saat 22.00'de başlayacak karşılaşmada Polonya Futbol Federasyonu'ndan Szymon Marciniak düdük çalacak. Marciniak'ın yardımcılıklarını ise Pawel Sokolnicki ve Tomasz Listkiewicz üstlenecek.


UEFA, 6 Şubat'ta Kahramanmaraş merkezli meydana gelen ve 11 il ile Suriye'de yıkıcı etkilere neden olan depremlerden etkilenen vatandaşlar için UEFA Çocuklar Vakfı aracılığıyla bağış toplanacağını açıkladı. Daha önce Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) aracılığıyla depremden etkilenenler için 200 bin Euro bağışta bulunan UEFA, final müsabakası öncesinde de depremzedeler için yardımlarına devam edecek. Yenikapı Etkinlik Alanı'nda yapılacak UEFA Şampiyonlar Ligi Festivali ve Atatürk Olimpiyat Stadyumu'ndaki taraftar bölgelerinde kullanıma açılacak dokun ve bağış yap terminalleri aracılığıyla vatandaşlar bağış yapılabilecek. Ayrıca oluşturulacak QR kod aracılığıyla da bağış toplanması sağlanacak.


Depremzede çocuklar seremonide olacak

Toplanan bağışların yanı sıra depremlerden etkilenen çocuklar da Şampiyonlar Ligi Finali'nin bir parçası olacak. Bazı depremzede çocuklar, mücadele öncesinde iki takım oyuncuları ve hakemlerle birlikte müsabaka seremonisinde yer alacak. Çocuklar ayrıca, iki takımın müsabakanın bir gün öncesinde gerçekleştireceği antrenmanı takip edecek.


Öte yandan stadyuma alınması yasak olan madeni paralar da Deprem Fonu aracılığıyla toplanarak depremzedeler için bağışlanacak.


#UEFA
#Şampiyonlar Ligi
#deprem
10 ay önce