|

Hacıosmanoğlu için yakalama kararı

Mahkeme, Trabzonspor'un eski başkanı İbrahim Ethem Hacıosmanoğlu'nun 'kadınları aşağıladığı' iddiasıyla yargılandığı davada, duruşmalara katılmadığı gerekçesiyle 'yakalama kararı' çıkardı

Yeni Şafak
10:46 - 23/06/2016 Perşembe
Güncelleme: 10:50 - 26/02/2019 Salı
DHA
Trabzonspor eski başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu için yakalama kararı çıkarıldı.
Trabzonspor eski başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu için yakalama kararı çıkarıldı.
Trabzonspor'un eski Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu hakkında, “Öleceksek de adam gibi öleceğiz, kadın gibi yaşamayacağız" sözleri nedeniyle açılan davanın 2. duruşmasına da katılmadığı gerekçesiyle yakalama kararı çıkarıldı.

1,5 yıla kadar hapis istemiyle yargılanıyor

Hacıosmanoğlu, Trabzonspor-Gaziantepspor maçının ardından yaşanan olaylara ilişkin yaptığı açıklamada, "Ben 49 yaşına kadar adam gibi yaşadım, kadın gibi yaşamadım. Ben kadın gibi 100 sene yaşayacak yerde adam gibi bir sene yaşarım.." şeklindeki sözleri nedeniyle 1,5 yıla kadar hapis istemiyle yargılanıyor.

İstanbul Adalet Sarayı'ndaki İstanbul 13. Asliye Ceza Mahkemesi'nde üçüncü celsesi görülen duruşmaya, tutuksuz sanık İbrahim Ethem Hacıosmanoğluile şikayetçi Tuba Torun katılmadı. Sanık Hacıosmanoğlu'nun avukatı Köksal Kızıltaş, "Müvekkil şu anda Trabzon'da bulunmaktadır. Bu yüzden hazır edemedim, duruşma haricinde benim istediğim bir günde resen hazır edip savunmasının alınmasını talep ederim" dedi.

Şikayetçi Tuba Torun'un avukatı ise sanık avukatının talebinin hukuka aykırı olduğunu belirterek talebin reddini ve sanık hakkında yakalama kararı çıkarılmasını istedi. Hakim, sanığın savunmasının alınması amacıyla hakkında yakalama kararı çıkarılmasına karar verdi. Duruşma ertelendi.
#İbrahim Hacıosmanoğlu
#Trabzonspor
8 yıl önce
default-profile-img