|

Görme engellilerin Altın Petek başarısı

Türkiye’nin yüzde yüz yerli bilgi yarışması sloganıyla TRT1’de yayınlanan Altın Petek Bilgi Yarışması sadece engellilerin yarıştığı bölüm ile büyük beğeni topladı.

Yeni Şafak
12:01 - 30/11/2016 Çarşamba
Güncelleme: 11:11 - 4/12/2016 Pazar
Diğer

TRT1 ekranlarının sevilen bilgi yarışması Altın Petek, dün akşam çok anlamlı bir bölümle seyirci karşısına çıktı. 3 Aralık Uluslararası Görme Engelliler Günü nedeniyle hazırlanan bölümde, görme engelli vatandaşlarımız yarıştı.



Engelli yaşama dikkat çekmek, toplumda bu konuyla ilgili farkındalığı artırmanın hedeflendiği yarışmanın dün yayınlanan bölümünde görme engelliler yarıştı. Milli Eğitim Bakanlığı'nda şef olarak çalışan Tevfik Keleş ve emekli İngilizce öğretmeni Aykut Coşgun'un yarıştığı bölüm büyük ilgi gördü. Bu özel bölümlerde, engelli vatandaşlarımızın sorunları, beklentileri ve istekleri üzerine sohbetler gerçekleştirildi.



#EngelOlmayalım hashtagi ile Uluslararası Engelliler Günü haftasında önemli bir farkındalığa imza atan Altın Petek Bilgi Yarışması'nın ikinci bölümü 6 Aralık Pazartesi günü saat 23:30'da yayınlanacak.



SOVYET GİDİP RUS DÖNEN KOZMONOT 100 BİN LİRA KAZANDIRDI


TRT1 ekranlarının sevilen bilgi yarışması Altın Petek, dün akşam çok anlamlı bir bölümle çıktı seyirci karşısına. 3 Aralık Uluslararası Görme Engelliler Günü münasebetiyle hazırlanan bölümde, görme engelli vatandaşlarımız yarıştı. Yarışmaya 100 bin liralık ödül kazanan Tevfik Keleş damga vurdu.



Efendi ve mütevazı tavırlarıyla herkesin takdirini kazanan Keleş, başarılı bir performans sergiledi. İlk altı soruda hiç joker kullanmayan Keleş, 7. soruda iki Bronz Jokerini birden kullanmasına rağmen doğru cevabı bulamadı. Ancak jokerleri kendini koruduğu için elenmedi ve geri kalan iki şık arasında risk alıp jokersiz doğru cevabı buldu. 15 bin liralık sekizinci soruda önce Gümüş Jokerini kullanan ve geriye kalan iki Bronz Jokerini de bu soruda harcayan Keleş, hiç jokeri kalmasa da sekizinci soruyu geçmeyi başararak 15 bin lirayı garanti altına aldı. Hiç jokeri kalmayan yarışmacı dokuz ve onuncu soruları da jokersiz bilerek on birinci soruda Altın Petek'e ulaştı. 100 bin lira değerindeki, “Uzaya Sovyet vatandaşı olarak çıkıp, Sovyetler Birliği'nin dağılması ile Rus vatandaşı olarak dönen kozmonot kimdir?" sorusuna cevabı bilmediğini söylese de önceki okumaları ve kendi deyimiyle biraz da şansının yardımıyla “D şıkkı Sergei Krikalev" cevabını vererek 100 bin liralık ödülü almaya hak kazandı.



Tevfik Keleş videosu





GÖRME ENGELLİ YARIŞMACI STRESE GİRDİ


Türkiye'nin yüzde yüz yerli yarışma programı Altın Petek'in dün akşam yayınlanan bölümünde görme engelli yarışmacı Aykut Coşgun, performansıyla dikkat çekti.



Altıncı soruya kadar hiç joker kullanmadan gelen Coşgun, bu soruda risk alamadı ve doğru cevabı bilmesine rağmen bir Bronz Jokerini harcadı.



10 bin lira değerindeki yedinci soruya üç Bronz, bir de Gümüş Jokeriyle ulaşan yarışmacı bu soruda da iki Bronz Jokerini kullanarak sekizinci soruya geçti.



15 bin lira değerindeki “Adana, Mersin, Hatay ve Osmaniye illerini kapsayan 'Çukurova' çevresinin eski ismi hangisidir?" sorusunda iki şık arasında kalan Coşgun, önce Gümüş Jokerini kullanmak istediğini söyledi ve Bronz Jokeri ile “b şıkkı Karya" cevabını verdi. Verdiği cevap yanlış olmasına rağmen Bronz Jokeri kendisini koruduğu için elenmeyen Coşgun, kalan üç şık arasından “c şıkkı Kilikya" cevabı vererek soruyu doğru cevapladı ve Gümüş Jokerini kullanmış olduğu için parasını garanti altına aldı. 30 bin liralık soruya gelen ancak bu soruya yanlış cevap veren Aykut Coşgun, yarışmadan 15 bin liralık ödülle ayrıldı.



Aykut Coşgun videosu






ALTIN PETEK ARTIK ENGELSİZ


Yarışma öncesi engelli yarışmacıların konforu için Altın Petek Stüdyoları engelsiz olarak yeniden düzenlendi. Sandalyeli engelli yarışmacılar için özel rampalar dekorun parçası haline geldi. Özellikle görme engelli yarışmacılar stüdyoyu adım adım defalarca keşfetti. Yarışmanın diyagramını merak eden yarışmacılar, led ekranı dokunarak keşfetmesi herkesi şaşırttı.



SOSYAL SORUMLULUK YARIŞMASI


Altın Petek daha önce de 15 Temmuz Şehit Aileleri ve Gazilerine anlamlı bir destekte bulunmuş, yarışmanın özel bölümünde Engin Altan Düzyatan, Pelin Mutlu, Ufuk Bayraktar ve Özlem Balcı gibi ünlü isimler yer almış ve kazanılan ödüllerin tamamı 15 Temmuz Şehitleri Dayanışma Kampanyası'na bağışlanmıştı.







#trt
#EngelOlmayalım
#Altın Petek
7 yıl önce