|

Green Card başvuruları başladı mı, ne zaman yapılacak 2024?

Amerika Birleşik Devletleri'ne gitme hayalli kuran birçok kişi bunun için Green Card başvurusu yapıyor. Başvuru sonucunda çekilişi kazanmak isteyen kişiler Green Card başvuruları ne zaman başlayacak araştırıyor. Peki, 2023 Green CArd başvuruları başladı mı? Green Card başvuruları ne zaman başlayacak? İşte başvuru ekranı ve detaylar!

15:20 - 18/09/2023 Pazartesi
Yeni Şafak
Green Card
Green Card

ABD Green Card başvuruları için geri sayım başladı. ABD'de vatandaşlık hakkı elde etme şansı sunan Green Card (Yeşil Kart) başvuruları başlıyor. Peki, Green Card başvurusu ne zaman, nasıl yapılır?

GREEN CARD BAŞVURUSU NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

Amerika Birleşik Devletleri‘nde süresiz yaşama ve çalışma hakkı veren Green Card başvuru ekim-kasım ayında alınıyor. Bu seneki başvuru tarihleri henüz açıklanmadı. Green Card başvuruları her yıl Ekim/Kasım aylarında yapılıyor. Konuyla ilgili açıklamalar geldiği zaman haberlerimizde yer vereceğiz.

GREEN CARD BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Green Card almak için ise öncelikle başvuru şartlarını yerine getirmek ve başvurmak gerekir. Green Card çekilişi için DV Lottery'e ücretsiz bir şekilde başvuru yapılır. Bu nedenle resmi bir kuruma gerek kalmadan DV Lottery resmi internet sitesinden Green Card başvurusu yapılır.

Başvuru sitesi İngilizce olduğu için tüm aşamaların iyi anlaşılması ve doğru cevaplanması gerekir. Ayrıca Green Card başvurusu yapan kişiler bilgileri de hatasız bir şekilde girmeliler. Sonrasında ise başvuru sonucunun olumlu olması beklenir. https://www.dvlottery.com/ internet sitesinden yapılan başvurularda istenilen fotoğraf verilen ölçülerle birebir uyumlu olmalı. Başvuru formunu doldurduktan sonra verilen konfirmasyon numarasını iyi saklamak gerekiyor. Bu numarayı tekrar isteme şansınız bulunmuyor.

GREEN CARD BAŞVURU SONUÇLARI NE ZAMAN BELLİ OLACAK?

Mayıs ayı başlarında, katılımcılar DV başvuru durumlarını kontrol edebilir ve https://dvprogram.state.gov/ESC/ adresindeki Başvuru Durumu Kontrolü’ne tıklayarak seçilip seçilmediklerini görebilirler. Katılımcıların Başvuru Durumu Kontrolü aracılığıyla bilgilerine erişebilmeleri için onay numaraları olmalıdır.

KİMLER GREEN CARD ALABİLİR?

Green Card almak isteyen kişilerin bazı şartları yerine getirmesi gerekir. Öncelikle Green Card almak isteyen kişi mutlaka 18 yaşından büyük olmalıdır. Ayrıca Green Card en az lise mezunu olan kişilere verilir. Lise öğrencisi olmayan kişilerde son 5 yıl içinde uzmanlık ve ya eğitim gerektiren bir alanda da mutlaka 2 yıl aralıksız olarak çalışan kişiler Green Card alabilirler.

Green Card almak için İngilizce bilme şartı aranmaz. İnternet üzerinden başvuru yapan ve başvuruları kabul edilen kişiler Green Card alabilirler. Bunun yanı sıra evli olan kişiler de Green Card'a aynı anda başvurabilirler. Çünkü bu şekilde evli çiftlerin de Green Card alma şansı artacaktır.



#green card
#yeşil card
#amerika vizesi
#green card başvuru
7 ay önce