|

1 Mayıs restleşmesi

Valilik, 1 Mayıs'ta meydanlarda gösteriye izin verilmeyeceğini açıklarken, bazı sendika ve sol örgütler 'valiliğin kararı ne olursa olsun' meydanlara çıkacaklarını açıkladılar.

.
00:00 - 24/04/1999 Cumartesi
Güncelleme: 12:11 - 20/11/2013 Çarşamba
Yeni Şafak
1 Mayıs restleşmesi
1 Mayıs restleşmesi

İstanbul -İstanbul Valiliği ve Emniyet'in, 1 Mayıs'ın alanlarda kutlanmasına izin vermeyeceğine yönelik açıklamalarına sendikalar sert tepki gösterdi. DİSK ve KESK, Valiliğin kararı ne olursa olsun 1 Mayıs'ı açık alanlarda kutlayacağını açıkladı. 1 Mayıs Düzenleme Komitesi, ÖDP, EMEP, SİP, CHP, İP, BDP, DİSİP temsilcileri ile toplantı yaptı. Yapılan açıklamada 1 Mayıs'ı alanlarda engeniş katılımla ve işçi sınıfının disiplini içinde kutlamanın zorunluluğu belirtildi. 1 Mayıs 99 Düzenleme Komitesi Başkan DİSK Genel Sekreteri Murat Tokmak, işçilerin, emekçilerin, birlik, mücadele ve dayanışma günü olan 1 Mayıs'ı kutlayacaklarını söyledi.

Kararı protesto ettiler

Tokmak, "Komite olarak 1 Mayıs için Valiliğe müracaatımızı yaptık. Biz mitingi Abide-i Hürriyet Meydanı'nda yapacağız. Henüz resmi bir karşılık verilmiş değil. Bu tür yasaklar doğru değildir." dedi. Düzenleme Komitesi üyelerinden KESK MYK Üyesi İbrahim Kuriş de, "1 Mayıs'ta alanlarda olacağız. Bu konuda aldığımız karardan geri dönmemiz söz konusu değildir" diye konuştu. Diğer sol kuruluşlar da, 1 mayısı meydanlarda kutlayacakları görüşünü tekrarlayarak valiliğin karanını kınayan açıklamalar yaptılar. EMEP, HADEP ve SİP ise yaptıkları açıklamalar ile Valiliğin yasaklama kararını protesto ettiler.


25 yıl önce