|

1 milyar 494 milyon TL

G.Saray'ın dün yapılan olağan divan kurulu toplantısında kulübün 31 Mart 2016 itibariyle toplam borcunun 1 milyar 494 milyon TL olduğu açıklandı. Hesaplanan gelir-gider bütçesinin ise tutturulamadığı belirtildi.

Yeni Şafak ve
03:00 - 12/05/2016 Perşembe
Güncelleme: 02:47 - 12/05/2016 Perşembe
Yeni Şafak

Bu sezon tarihinin en kötü sezonlarından birini geride bırakmak üzere olan Galatasaray, ekonomik anlamda en sıkıntılı dönemlerinden birini yaşıyor. Sarı-kırmızılı kulübün dün yapılan mayıs ayı olağan divan kurulu toplantısında kulübün borcu 1 milyar 494 milyon TL olarak açıklandı. Galatasaray Adası'nda gerçekleştirilen toplantıda sunum yapan yönetim kurulu muhasip üyesi İsmail Sarıkaya, kulübün mali raporları hakkında bilgi verdi. Sarıkaya, kulübün borcunun 31 Aralık 2015'ten 31 Mart 2016 arasındaki 3 aylık dönemde 1 milyar 499 milyon liradan (516 milyon Dolar) 1 milyar 494 milyon liraya (527 milyon Dolar) düştüğünü kaydetti. İsmail Sarıkaya, kulübün alacaklarının 524 milyon lira (185 milyon Dolar) olduğunu belirtti.



KUR ARTIŞI BORCU YÜKSELTTİ


Sarı-kırmızılı kulübün yöneticisi İsmail Sarıkaya, borç alacak farkının ise 963 milyon liradan (331 milyon Dolar) 970 milyon liraya (342 milyon Dolar) yükseldiğini aktardı. Sarı-kırmızılı kulübün yönetim kurulu üyesi, borçlardaki artışın nedeninin dolar kurundaki yükseliş olduğunu vurgulayarak 31 Aralık 2015-31 Mart 2016 arasındaki 3 aylık süreçte banka kredilerinin 676 milyon liradan, 687 milyon liraya çıktığını dile getirdi. Bütçe hakkında da bilgi veren Sarıkaya, 24 milyon 942 bin lira şeklinde bütçelenen gelirin, 10,7 milyon lira eksikle 14 milyon 201 bin lira olarak gerçekleştiğini söyledi. Sarıkaya, 30 milyon 824 bin lira olarak bütçelenen giderlerin ise 761 bin lira farkla 31 milyon 585 bin lira şeklinde oluştuğunu aktardı.



Salona başlamaya hazırız

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, Türk Telekom Arena'nın yanına yapılması planlanan spor salonu hakkında kulüp üyelerine bilgi verdi.



Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, kulübün Mayıs ayı Olağan Divan Kurulu Toplantısında konuştu. Galatasaray Adası'nda gerçekleşen toplantıda söz alan Başkan Özbek, Türk Telekom Arena'nın yanına yapılması planlanan spor salonunun, 10 yıllık isim hakkı sponsorluğu ile sağlanacağını, ayrıca bu salonun yıllık 10 milyon Dolar kira getirisi olacağını ve herkesin bu salonu yapmaya pozitif bakması gerektiğini söyledi. G.Saray Odebank Basketbol Takımı'nın Avrupa şampiyonluğundan üyelerin fazla bahsetmediğinden yakınan Özbek, "Cumhurbaşkanı, aldığımız kupadan memnun. Salonun G.Saray'ın büyüklüğüne yakışır şekilde 12 bin değil, 15 bin kişilik olması gerektiğini Gençlik ve Spor Bakanı'nın yanında söyledi. Herkesin bu konuya pozitif bakması gerektiğini düşünüyorum. Basketbol ve voleybol maçlarımızı oynayalım, oradan futbol maçına girelim istiyoruz. Bütün proje hazırlıkları bitti. Önümüzdeki hafta Gençlik ve Spor Bakanlığının kaşesi vurulacak" dedi.



ELDE BİR TEK BİELSA KALDI


Teknik direktör arayışlarına hız veren ve Lucien Favre, Rudi Garcia ile Jorge Sampaoli'den olumsuz cevap alan G.Saray, rotasını Arjantinli çalıştırıcıya çevirdi.







Galatasaray, yeni sezon çalışmalarına devam ederken merak edilen konuların başında ise yeni teknik direktör geliyor. Sarı-kırmızılı yönetim, bugüne kadar 4 isimle temasa geçti ve 3'ünden olumsuz yanıt aldı. Lucien Favre'nin menajeri, "Favre'nin Galatasaray'ın başına geçmesi mümkün değil. Yurt dışından iki takım ile görüşüyoruz" diyerek kapıları kapatırken, bir başka isim Rudi Garcia içinse Fransız L'Equipe gazetesi, Galatasaray'ın teklifini reddettiğini yazmıştı.



İNGİLİZLER DE PEŞİNDE


Galatasaray'a son kötü haber ise Arjantinli teknik adam Jorge Sampaoli'den geldi. Londra'da sarı-kırmızılı yöneticilerle bir görüşme gerçekleştirdiği iddia edilen Sampaoli'nin İtalyan Lazio ile de görüştüğü öne sürüldü. Eldeki en güçlü aday ise bir başka Arjantinli Marcelo Bielsea olarak öne çıkıyor. İngiltere basını, Swansea City'nin Marcelo Bielsa'yı takımın başına getirmek için yoğun çaba harcadığını da yazdı.



Taraabt iddiası


G.Saray için Portekiz'den bir transfer iddiası geldi. Le 360 Sport'un haberine göre sarı-kırmızılılar, Benfica'nın Faslı orta saha oyuncusu Adel Taarabt ile ilgileniyor. G.Saray'ın oyuncu için ilk görüşmeyi yaptığı ve resmi girişimlerine yakın zaman içerisinde başlayacağı ifade edildi. Haberde Benfica Teknik Direktörü Rui Vitoria'nın, Adel Taarabt'ı gelecek sezonun kadrosunda düşünmediği ve 26 yaşındaki oyuncuyu yüksek maaşı nedeniyle elden çıkartmak istediği de kaydedildi.






#Galatasaray
#Dursun Özbek
8 yıl önce