|

10 ile kuvvetli sağanak uyarısı

Günlerdir yurdun birçok ilinde etkili olan kar yağışı çoğu ilde yerine yağmura bıraktı. Meteorolojinin son hava durumu tahminlerine göre, bu gece saatleriyle yarın Balıkesir'in batısı, Çanakkale'nin güneyi, İzmir ve Aydın'ın kıyı kesimlerinde çok kuvvetli ve yer yer şiddetli, Edirne, Kırklareli, Tekirdağ'ın batısı, Çanakkale il merkezi, Muğla ve Manisa çevrelerinde kuvvetli sağanak yağış bekleniyor.

Yeni Şafak
15:27 - 9/01/2019 Çarşamba
Güncelleme: 15:39 - 9/01/2019 Çarşamba
AA
Meteorolojiden bazı illere kuvvetli yağış uyarısı yapıldı.
Meteorolojiden bazı illere kuvvetli yağış uyarısı yapıldı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan hava durumu açıklamasına göre, Türkiye'nin Orta Akdeniz üzerinden gelecek yeni bir yağışlı sistemin etkisi altına gireceği tahmin ediliyor.

Fırtına uyarısı

Bugün akşam saatlerinden itibaren kıyı Ege'de kuvvetlenecek rüzgarın cuma öğle saatlerine kadar güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli fırtına, Marmara'da fırtına, Batı Akdeniz'in batısı, Batı Karadeniz ve iç Ege'de kuvvetli ve zaman zaman fırtına şeklinde esmesi bekleniyor.

Kuvvetli yağış geliyor

  • Bu gece saatleriyle yarın
    Balıkesir
    'in batısı,
    Çanakkale
    'nin güneyi,
    İzmir
    ve
    Aydın
    'ın kıyı kesimlerinde çok kuvvetli ve yer yer şiddetli,
    Edirne, Kırklareli, Tekirdağ
    'ın batısı,
    Çanakkale
    il merkezi,
    Muğla
    ve
    Manisa
    çevrelerinde kuvvetli sağanak yağış olacağı öngörülüyor.

Yağışların ve fırtınanın oluşturabileceği hava, kara ve deniz ulaşımında aksamalar, çatı uçması, ağaç ve direk devrilmesi, soba ve baca gazı zehirlenmesi, ani sel, su baskını gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor.



#Meteoroloji
5 yıl önce