|

10 milyon avro yatırımla Bulgaristan'ı aydınlatacak

İlk yurtdışı yatırımını Bulgaristan'a yapan Uran Holding, toplam maliyeti 10 milyon avroyu bulacak tesis ile yıllık 5 bin 800 MW enerji üretimi gerçekleştirecek

Sercan Akıncı
00:00 - 22/08/2012 Çarşamba
Güncelleme: 22:17 - 21/08/2012 Salı
Yeni Şafak
10 milyon avro yatırımla Bulgaristan'ı aydınlataca
10 milyon avro yatırımla Bulgaristan'ı aydınlataca

Enerji sektörünün yeni oyuncularından Uran Holding yurtiçi yatırımlarının yanı sıra yurtdışı potansiyelleri de fırsata çevirmek için atağa geçti. Bu konuda şirketin ilk yurtdışı yatırımını Bulgaristan'da gerçekleştireceğini söyleyen Uran Holding Yönetim Kurulu Üyesi Arcan Uran, burada kuracakları iki tesisin toplam maliyetinin 10 milyon avro olacağını söyledi. Tesislerin yıllık üretim kapasitesinin 5 bin 800 MW olacağını belirten Uran, yıllık kazancın 1 milyon 850 bin avro civarında olacağını aktardı. Enerji alanında başka ülkelerde de araştırmalarının olduğunu da ifade eden Uran, “Enerji alanında Bulgaristan dışında özellikle ilgilendiğimiz bir ülke şu anda yok. Yunanistan, Romanya gibi ülkelerde bazı araştırmalarımız oldu ama net bir karar oluşmadı” dedi. Lisansız üğretimin yukarı çekilmesi gerektiği konusunda da konuşan “Lisanssız üretim sınırı olarak belirlenen 500 kW değerinin yukarıya çekilmesi gerektiğini düşünüyoruz ki hükümet de bu yönde açıklama yaptı zaten” diye konuştu.


Konya'dan 600 binlik gelir

Konya'da da 4-5 milyon avroluk yatırımlarının olduğunu belirten Uran, bu yatırımların tamamlanması sonucunda bir tesisten 2 MW'lık elektrik üreteceklerini ifade etti. Uran “Ürettiğimiz elektriği devletin belirlediği alım fiyatının 13,3 $c/kWh olması halinde yılda 500-600 bin TL kazanacağız.”



12 yıl önce