|

10 numara operasyon

Yusuf Doğan
00:00 - 30/11/2013 samedi
Güncelleme: 23:43 - 29/11/2013 vendredi
Yeni Şafak
10 numara operasyon
10 numara operasyon

İstanbul Emniyeti''ne bağlı İstanbul Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü (İNP) ve Alman Gümrük Soruşturma Dairesi''nin (Zollkriminalamt-ZAK) ortak operasyonu, önceki gün Fatih''te gerçekleşti. Arjantin-Almanya-Türkiye üçgeninde faaliyet gösteren uluslararası uyuşturucu çetesini takip eden ZAK, posta aracılığıyla Türkiye''ye kokain gönderileceğini belirledi. Durumdan haberdar olan İNP ekipleri, şüpheli bulunan postaları bir bir belirledi. Teknik ve fiziki takip sonucu İstanbul''da market işleten Fazıl Ç. ve işsiz olan arkadaşı Sedat Ç.''ye Almanya''dan aynı gün, 3 ayrı kargo gönderildiğini belirleyen İNP görevlileri, takibi sürdürdü.

Aynı gün PTT şubesinden kargoyu teslim alan Fazıl Ç. ve Sedat Ç., bulunduğu otomobili durduran ekipler, PTT aracılığıyla gönderilen kargolara el koydu.

ANNEM ONUN HAYRANI

Paketleri birer birer açan görevliler, uyuşturucudan dolayı, yeşil sahalara veda eden Maradona posteri içine zulalanmış, 2 bin 670 gram kokain ele geçirdi. Durumu ZAK''a bildiren İNP, uluslararası operasyonun başlamasın sağladı. Sorgusunda, ''Kargolarda uyuşturucu olduğunu bilmiyordum. Maradona hayranı annem için sipariş etmiştim'' diyen market sahibi ve arkadaşı tutuklandı.


il y a 10 ans