|

10 yaşında kalp krizinden öldü

Rize'de okullararası futbol turnuvası için hazırlık yapan Topluca İlköğretim Okulu 4. sınıf öğrencisi 10 yaşındaki Adem Kus okulda arkadaşlarıyla beraber antrenman yaptığı sırada kalp krizi geçirerek hayatını kaybetti.

Aa
00:00 - 15/04/2011 Cuma
Güncelleme: 23:19 - 14/04/2011 Perşembe
Yeni Şafak
10 yaşında kalp krizinden öldü
10 yaşında kalp krizinden öldü

Rize'de 10 yaşındaki ilköğretim okulu öğrencisi Adem Kus, futbol antrenmanı yaparken kalp krizi geçirerek öldü. İlçedeki okullar arası futbol turnuvası ertelendi. Çamlıhemşin ilçesindeki bir halı sahada düzenlenmesi planlanan okullar arası futbol turnuvasında, Topluca Köyü İlköğretim Okulu Futbol Takımı ile karşılaşacak olan Dikkaya Köyü İlköğretim Okulu futbol takımı oyuncusu 4. sınıf Öğrencisi Adem Kus, turnuvaya hazırlık için antrenman yaparken fenalaştı.

HASTALIĞINI FARKEDEMEDİK

Öğretmenleri tarafından Çamlıhemşin Sağlık Merkezine götürülen Kus, buradaki ilk müdahalenin ardından ambulansla Kaçkar Bölge Hastanesine sevk edildi. Adem Kus, buradaki müdahaleye rağmen kurtarılamadı. yapılan otopside Kus'un kalp krizinden öldüğü belirtildi. 10 yaşındaki ilköğretim okulu öğrencisi Adem Kus için Çamlıhemşin ilçesine bağlı Dikkaya köyü camisinde düzenlenen cenaze törenine, anne Müzeyyen Kus, baba Osman Kus, yakınları, okul arkadaşları ve vatandaşlar katıldı.Kus'un cenazesi, öğle vakti kılınan cenaze namazının ardından Dikkaya köyündeki aile mezarlığına defnedildi. Cenaze töreninde Müzeyyen ve Osman Kus, güçlükle ayakta durabildi. Adem Kus'un dedesi Nazım Kus, torununun kalp rahatsızlığı olduğunu bilmediklerini belirterek, 'Bir keresinde yaylada kalbinin ağrıdığını söyledi. Dudakları morarmıştı. Balı suyla karıştırıp içirdim, düzeldi. O zaman fark edip doktora götürmedik. Meğer kalbinde hastalık varmış. O anda farkedememiştik. Şimdi anlıyoruz' dedi.

Öte yandan Adem Kus'un sınıf arkadaşları, Kus'un sırasının üzerini kır çiçekleriyle donattı ve bugün derse girmedi. Okulda, Adem'in geçen yıl 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamalarında ve okullar arası futbol turnuvasında çekilmiş görüntülerini izleyenler, gözyaşlarını tutamadı.



13 yıl önce