|

10 yıllık husumete son

Batman
00:00 - 10/09/2007 Pazartesi
Güncelleme: 01:37 - 10/09/2007 Pazartesi
Yeni Şafak
10 yıllık husumete son
10 yıllık husumete son

Batman'da 10 yıldır süren kan davası, verilen barış yemeğiyle son buldu. Gerçüş ilçesi Kayapınar beldesinde 10 yıl önce Şevle ve Bulut aileleri arasında kız isteme meselesi yüzünden kan davası başlamış, Beşir Şevle ve İsmail Bulut hayatını kaybetmişti.

Kayapınar Belde Belediye Başkanı A. Mutalip Bademci'nin girişimleri sonucu 10 yıllık kan davası, Barış caddesinde verilen 'Barış yemeği' ile son buldu. Yemeğe Belde Belediye Başkanı A. Mutalip Bademci, Kayapınar Karakol Komutanı Kıdemli Başçavuş Özkan Birol ile Şevle ve Bulut aile fertleri katıldı. 800 kişinin hazır bulunduğu törende Şevle aile reisi İbrahim Şevle ve Bulut ailesinden Süleyman Bulut barışa vesile olan Kayapınar Belde Belediye Başkanı A. Mutalip Bademci'yi aralarına alarak Barış caddesi yazılı tabelanın altında el sıkışarak barıştı.

Yemekte konuşan Başkan Bademci, düşmanlığın ve kan davasının bir çıkmaz sokak olduğunu belirterek, “Bizim için esas olan kardeşliktir, İslam kardeşliğidir. Müslüman'ın Müslüman'a zarar vermesi kabul edilemez” dedi.


17 yıl önce