|

11 kişiye bıçakla saldırdı: Savunması şaşkına çevirdi

İstanbul Kadıköy'de 11 kişiyi bıçaklayarak yaralayan Ali K., 'kasten öldürmeye teşebbüs' suçundan 165 yıla kadar hapis istemiyle hakim karşısına çıktı. Mahkeme, sanığın akıl sağlığının tespitine ilişkin resmi bir sağlık kurumunda gözlem altına alınmasına karar verdi. Sanık, "Benim akıl hastalığım yok, pişmanlığım var" dedi.

Yeni Şafak
14:18 - 21/12/2018 Cuma
Güncelleme: 14:33 - 21/12/2018 Cuma
IHA
Sanık Ali K.'nın her bir müştekiye yönelik olarak ayrı ayrı 11 kez 'kasten öldürmeye teşebbüs' suçundan 99 yıldan 165 yıla kadar hapisle cezalandırılması istendi.
Sanık Ali K.'nın her bir müştekiye yönelik olarak ayrı ayrı 11 kez 'kasten öldürmeye teşebbüs' suçundan 99 yıldan 165 yıla kadar hapisle cezalandırılması istendi.

Kadıköy'de 22 Ekim'de önüne geleni bıçaklayarak 5'i ağır 11 kişiyi yaralayan Ali K.'nın 'kasten öldürmeye teşebbüs' suçundan 165 yıla kadar hapis istemiyle yargılanmasına başlandı.


Anadolu 7’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya tutuklu sanık Ali Kardaş cezaevinden getirildi. Sanık avukatı ve olayda yaralanan 8 müşteki de salonda hazır bulundu.

Duruşmada savunma yapan sanık Ali K., "Öncelikle pişmanım. Bolvadin cezaevinden firar etmiştim. Kozyatağı'nda parkta bira içiyordum. Arkadaşımın kardeşleri geldi, muhabbet ettik. Daha sonra bana sarılı sigara verdiler. Ondan sonrasını hatırlamıyorum. Kasap dükkanını biliyorum. Benim çocukluğum orada geçti. Müştekiler Mehmet ve Ahmet Y. ile herhangi bir düşmanlığım yoktu. Oraya ne için gittiğimi bilmiyorum. Bıçaklama olaylarını da hatırlamıyorum" dedi.

Akıl hastalığım yok, pişmanlığım var

Mahkeme başkanının sanığa, 'Seni akıl hastanesine gönderelim mi?' diye sorması üzerine sanık, 'Benim akıl hastalığım yok da pişmanlığım var' diyerek cevap verdi.

Kasap dükkanını işleten müşteki Ahmet Y. olay günü dükkanın önünde oturduğunu söyleyerek, "Sanık geldi, amcasının oğlunu sordu. Ben bilmediğimi, telefon numarasını olmadığını söyledim. Bana ısrar ettiği için telefonumu uzatıp, ‘numarasını biliyorsan ara’ dedim. Telefonu uzattığımda karın bölgeme vurdu. Ben önce yumruk vurduğunu zannettim. İçeri girdiğinde de müşterimiz olan Tuğba A.'ya bıçakla vurdu, dışarı çıktı. Ağabeyim aracı alarak Tuğba’yı hastaneye götürecekti bu sırada ağabeyim ve yanımızdaki dükkan komşumuz balıkçıya bıçakla vurdu. Mahallemizin çocuğudur. Uyuşturucu kullandığını bilmiyorum, ancak alkol aldığını biliyorum" diyerek şikayetçi olduğunu söyledi.

Bıçakla boğazıma saldırdı

Bunun üzerine söz alan müşteki Tuğba A., "Ben dükkandaydım, alışveriş yapacaktım. İçerideyken aniden sanık bıçakla boğazıma saldırdı. Boğazıma bir kez vurdu. Daha sonra dışarı çıktı. Boynuma tampon yapmaya başladık. Dışarıdaki olayları görmedim, sanıktan şikayetçiyim" diye konuştu.

Olay günü sokakta yürüdüğünü söyleyen müşteki Ali Ö., "Sanık birden bire ne dediğini anlamadığım bir şekilde bağırarak beni karnımdan bıçakladı” dedi.

Hiçbir şey söylemeden bıçakla kalbime vurdu

Erenköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi’nde güvenlik görevlisi olan müşteki Hayrettin S., "Marketin önündeyken sanık aniden hiçbir şey söylemeden önce koluma sonra kalbimin üstüne bıçakla vurdu. Sanıktan şikayetçiyim. Şuan halen güvenlik işimi yapamıyorum" diye konuştu.

Motorlu kurye olarak çalışan müşteki Murat Y., “Motosikletle kaldırımda hareket halindeydim. Sanık karşıdan geldiğinden yol vermek için durdum. Tam yanımdan geçerken hiçbir şey söylemeden boğazıma iki kez bıçak sapladı” şeklinde konuştu.

Diğer müştekiler de söz alarak sanığın kendilerini bıçakladığını ve sanıktan şikayetçi olduklarını söyledi.

  • Sanık avukatı, "Sanığın davranışı normal bir davranış değildir. Bir akıl zafiyeti olması gerekir. Bu nedenle adli tıp kurumuna sevk edilerek rapor aldırılmasını istiyoruz” ifadelerini kullandı.

Akıl sağlığı tespit edilecek


Mahkeme, sanık Ali K.'nın akıl hastalığını bulunup bulunmadığına tespitine yönelik üç hafta süreyle resmi bir sağlık kurumunda gözlem altına alınmasına ve buna ilişkin rapor hazırlanmasına karar verdi.

İddianamede, sanığın müştekileri hayati bölgelerini hedef alarak bıçakladığı vurgulanırken, Ali K.'nın her bir müştekiye yönelik olarak ayrı ayrı 11 kez 'kasten öldürmeye teşebbüs' suçundan 99 yıldan 165 yıla kadar hapisle cezalandırılması istendi.


#Kadıköy
5 yıl önce