|

110 ülkede 4 bin 167 FETÖ’cü

FETÖ'nün yurt dışı yapılanmasına ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında, Moldova devleti tarafından sınır dışı edilerek Türkiye'ye teslim edilen ve tutuklanan örgüt yöneticilerinden Sedat Hasan Karacaoğlu hakkındaki soruşturma tamamlandı. Soruşturma dosyasında, FETÖ'nün 110 farklı ülkede dış yapılanması bulunduğu belirtilerek bu kapsamda 4 bin 167 örgüt üyesinin şüpheli olduğu öğrenildi.

Mustafa Sait Özkan
04:00 - 2/01/2019 Çarşamba
Güncelleme: 04:19 - 2/01/2019 Çarşamba
Yeni Şafak
MİT yurt dışında birçok başarılı operasyona imza attı. FETÖ'nün yurt dışı yapılanmasına yönelik operasyonlar kapsamında daha önce de Salih Zeki Yiğit Ukrayna'da yakalandı.
MİT yurt dışında birçok başarılı operasyona imza attı. FETÖ'nün yurt dışı yapılanmasına yönelik operasyonlar kapsamında daha önce de Salih Zeki Yiğit Ukrayna'da yakalandı.

FETÖ'nün yurt dışı yapılanmasına ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında, Moldova devleti tarafından sınır dışı edilerek Türkiye'ye teslim edilen ve tutuklanan örgüt yöneticilerinden Sedat Hasan Karacaoğlu hakkındaki soruşturma tamamlandı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianamede Karacaoğlu'nun ‘silahlı terör örgütü kurma ve yönetme; siyasi ve askeri casusluk yapma’ suçundan 16 yıldan 26 yıl 5 aya kadar hapis cezası istendi. Soruşturma dosyasında, FETÖ'nün 110 farklı ülkede dış yapılanması bulunduğu belirtilerek bu kapsamda 4 bin 167 örgüt üyesinin şüpheli olduğu öğrenildi.

SAHİP ÇIKTILAR

  • Karacaoğlu’nun Türk güvenlik birimleri tarafından teslim alınmasından sonra, örgütün sosyal medyadaki hesapları tarafından şüphelinin sahiplenildiği, bu faaliyetin ‘adam kaçırma’ olarak nitelendirildiği dile getirildi. Şüphelinin örgüte ait Moldova’da faaliyet gösteren ‘Orizont’ Eğitim Kurumlarının genel müdür yardımcılığını yaptığı belirtilen iddianamede, 1992 yılından itibaren Özbekistan’da FETÖ’ye müzahir eğitim kurumlarında 6 yıl çalıştıktan sonra Moldova’ya geçtiği, ifade edildi.

HER ÜLKE İÇİN TEHDİT

Örgütün yurt dışında eğitim şemsiyesi altında kendi örgütsel faaliyetlerine devam ettiği, bulundukları ülkenin emniyet ve istihbari bilgilerini temin etiğine dikkat çekilen iddianameye göre örgüt, işbirliği içinde bulunduğu ve örgüt liderini barındırarak koruyan ABD istihbarat servisi CIA gibi, yabancı ülke istihbarat servislerine aktararak uluslararası casusluk suçunun işlendiğine dikkat çekildi.

#FETÖ
#Sedat Hasan Karacaoğlu
5 yıl önce