|

12 drone saldırısı önlendi

Yurtiçi ve dışında hareket kabiliyeti düşen PKK, Suriye’nin kuzeyinden havalandırdığı ‘drone’larla saldırmaya çalışıyor. Teröristler son iki haftada Şırnak’ın Silopi, Gaziantep’in İslahiye, Şanlıurfa’nın Suruç ve Birecik ilçelerindeki birlikleri hedef aldı. Ancak Mehmetçik 12 hava aracını da düşürdü.

Yeni Şafak
04:00 - 11/03/2019 Pazartesi
Güncelleme: 02:18 - 11/03/2019 Pazartesi
Yeni Şafak
PKK geçen hafta da Çukurca ve Silopi’de motorlu planörle saldırı girişiminde bulunmuştu.
PKK geçen hafta da Çukurca ve Silopi’de motorlu planörle saldırı girişiminde bulunmuştu.

Türk Silahlı Kuvvetlerinin kararlı operasyonlarıyla yurt içinde iyice köşeye sıkışan bölücü terör örgütü, Suriye’nin kuzeyinden havalandırdığı dronelarla saldırmaya çalışıyor. Son iki haftada terör örgütü YPG/PKK’nın Fırat’ın doğusundan havalandırdığı dronelarla yaptığı 12 saldırı, Türk Silahlı Kuvvetlerince engellendi.

DRONESAVARLAR ENGELLEDİ

Suriye’nin derinliklerindeki terör yuvalarından yönlendirilen dronelarla yapılan bu saldırıların hedefinde Şırnak’ın Silopi, Gaziantep’in İslahiye, Şanlıurfa’nın Suruç ve Birecik ilçelerindeki Türk Silahlı Kuvvetleri unsurları oldu.

Saldırıların tamamı güvenlik güçlerince drone savarlarla ve çeşitli silah sistemleriyle engellenirken herhangi bir zayiat yaşanmadı.
Söz konusu saldırılar, Suriye’nin kuzeyinde kurulması planlanan güvenli bölgenin kontrolünün Türkiye’de olması gerekliliğini bir kez daha gözler önüne seriyor.
#İslahiye
#Şanlıurfa
#PKK
#Suriye
5 yıl önce