|

'1200 koyunu havadan mı geçirelim lo'

Batman'dan Gürpınar'a doğru giden koyun sürüsü Hasankeyf Köprüsü'nden geçerken durduruldu. Bu sebeple ceza yiyen sahipleri tepkilerini "1200 koyunu havadan mı geçirelim lo" diye dile getirdi

Yeni Şafak
00:00 - 24/05/2006 Çarşamba
Güncelleme: 13:35 - 6/06/2017 Salı
Yeni Şafak
Arşiv
Arşiv

Batman Gerçüş ilçesi Kayapınar beldesinden, Van Gürpınar'a doğru giden koyun sürüsü Hasankeyf Köprüsü'nden geçerken, polis tarafından durduruldu. 2 bin 918 sayılı yasa gereği köprüden geçirilen sürü sahiplerine ceza kesildi. Günlerdir yolda olan sürü sahipleri uygulamayı haksız bularak, uzak mesafeye doğru giden ve bin 200 koyundan oluşan sürü için kesilen cezaya "Havadan mı geçirelim lo" diyerek tepkilerini dile getirdiler.

'KÖPRÜDEN BAŞKA GEÇİŞ YOK'
Tek geçişin köprü olduğunu belirten sürü sahibi, "Ama buna da yasak geldi. Bundan sonra ya havadan ya da kayıkla sürüyü geçirmemiz gerekecek" dedi. Sürü sahiplerine 15 gün içinde cezalarını ödemeleri durumunda yüzde 25'lik indirimden faydalanacakları hatırlatıldı. Trafik ihlali yapan sürüler, köy meydanına alındı. Köprüyü kullandığı için ceza yiyen sürü sahibi bu konuda düzenleme yapılmasını istedi.


#Arşiv
#Yeni Şafak Arşiv
18 yıl önce