|

1200 rakımda oba kültürünü yaşatıyor

Trabzon’da yaşayan emekli polis Salih Kantarcı, Maçka ilçesine yaklaşık 10 kilometre uzaklıkta bulunan deniz seviyesinden 1200 metre yükseklikteki Livera Mahallesi’nde, 15 dönümlük arazisine, Türk oba kültürünü yansıtan, 24 çadırlı kamp alanı kurdu.

Haber Merkezi
04:00 - 23/10/2019 Çarşamba
Güncelleme: 23:00 - 22/10/2019 Salı
Yeni Şafak
Salih Kantarcı
Salih Kantarcı

Kantarcı, kamp alanında yerli ve yabancı turistlere hizmet sunmaya başladı. Türk oba kültürünün yaşatıldığı, Oğuz boylarının adlarının verildiği çadırlar, turistlerin yanı sıra doğa ve adrenalin tutkunlarının da ilgi odağı oluyor. Kamp alanına gelenler ayran, komposto, likarba suyu gibi pek çok organik ürünü tadıp, kent gürültüsünden uzak doğada stres atıyor. Alanda ziyaretçiler: dağ bisikleti, yamaç paraşütü, rafting ve foto safari gibi etkinlerle her mevsim tabiat ile içiçe zaman geçirme imkanı buluyor.

EKOLOJİK TURİZM

  • Girişimci Salih Kantarcı, kamp alanında her şeyi kendi elleriyle yaptığını, amacının ise bölgede ekolojik turizm koridoru oluşturmak olduğunu söylüyor. Kantarcı, “3 yılık çalışmanın sonunda hayalimi hayata geçirdim. Kamp alanımıza otantik, eski Türk oba havasını vererek, eskiyi yaşatmak ve nostalji yapmak istedim” ifadelerini kullandı.
#Trabzon
#Oba
#Kültür
#Salih Kantarcı
5 yıl önce