|

14 bin feet’lik balistik test

Milli Orta Menzilli Hava Savunma Füzesi Hisar O’nun testleri sürüyor. Hisar O Balistik Test Füzesi'nin deneme atışları için Tuz Gölü civarında geçici güvenlik bölgesi duyurusu yapıldı. TSK, atış yüksekliğini 14 bin feet olarak ilan etti.

Yeni Şafak ve
08:00 - 21/01/2018 Pazar
Güncelleme: 09:33 - 21/01/2018 Pazar
Yeni Şafak
2020’de devreye girecek
2020’de devreye girecek

Hisar Hava Savunma Sistemleri projelerinde 2018’in ilk test atışları 22 Ocak’ta başlayacak. Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) geçici güvenlik bölgesinin koordinatlarını verirken, atış yüksekliğini de 14 bin feet olarak ilan etti. Milli Orta Menzilli füze HİSAR-O BTF (Balistik Test Füzesi) Tuz Gölü bölgesinde 22 Ocak-4 Şubat tarihleri arasında test edilecek. Yaklaşık 2 hafta sürecek ve koordinatlar dahilindeki bölgelere giriş yasak olacak.

ÇALIŞMALARA KATKI SAĞLAYACAK

Havadan gelen tehditleri 25 km’den önleyen HİSAR-O Yüksek İnfilaklı Parçacık Etkinlikli Füze, sabit kanatlı uçak, döner kanatlı uçak, seyir füzeleri, insansız hava araçları ve havadan karaya füzeleri imha etme kapasitesine sahip bulunuyor. Balistik Test Füzesi atışı ile Çift Kademeli Roket Motorlu Hisar-O füzesinin tehdit algılamaları ve uçuşu test edilip çeşitli veriler toplanacak. Bu çalışmalar, 120 km menzile ulaştırılması planlanan milli uzun menzilli hava savunma füzesinin üretilmesi çalışmalarına da aktif katkı sağlayacak.

  • 2020’de devreye girecek
  • Yüzden fazla yerli çözüm ortağının desteklediği Hisar projeleri kapsamında Hisar-A’nın bu yıl kullanılmaya başlanması planlanıyor. 2020’de devreye alınması beklenen Hisar-O ise geliştirilmeye devam ediyor. Hisar O’nun, ilk uçuşlu testi olan Balistik Test Füzesi atışı ise 23 Temmuz 2014 tarihinde, Aksaray’da başarıyla gerçekleştirilmişti. Füze, fırlatma aracından başarılı şekilde ayrılmış, hesaplanan yörüngesinde kararlı bir şekilde uçarak testi tamamlamıştı.
#Hava Savunma Füzesi Hisar O
#Füze
6 yıl önce