|

16 Şubat Cuma Sabah Raporu

Geçtiğimiz günlerde, Zeytin Dalı Harekatı'nda terör örgütü YPG ile çıkan çatışmada 12 askerimizin şehit edilmesi olayında ABD'nin örgüte istihbarat verdiği iddiaları gündeme geldi. FETÖ'ye yönelik operasyonlar kapsamında örgüt üyelerinin evlerinden hala özel seri numaralı 1 dolar çıkmasının sırrı ifadelerde ortaya çıktı.

Yeni Şafak
08:40 - 16/02/2018 Cuma
Güncelleme: 09:35 - 16/02/2018 Cuma
Zeytin Dalı Harekatı, 28'inci günde devam ediyor.
Zeytin Dalı Harekatı, 28'inci günde devam ediyor.

Türkiye ve dünya gündeminde akşam ve gece saatlerinde yaşanan önemli gelişmelere dair kısa başlıklar:

FETÖ'cülerden komik 1 dolar savunması: Çarpılmaktan korkuyoruz

FETÖ üyeliği için önemli delil sayılan 1 doların, FETÖ’cüler tarafından neden imha edilmediği ortaya çıktı. FETÖ’nün adliye yapılanmasına yönelik operasyonda evlerinden 1 dolar çıkan FETÖ’cülerin ‘Çarpılmaktan korkuyoruz, atamayız’ dedikleri öğrenildi.

Hollanda'da 'Zeytin Dalı'na özel oturum

TSK'nın Suriye'nin Afrin bölgesinde başlattığı harekat hakkında Hollanda Parlamentosunda özel oturum düzenlendi. Türklerin kurduğu Denk Partisi'nin lideri Kuzu, düzenlenen özel oturumda yaptığı açıklamada, "Türkiye 40 yıldır terör ve kana susamış teröristlerle mücadele ediyor. Bu harekat onbinlerce Türk askerinin ve sivil insanın ölümüne sebep olan teröristlere karşı bir mücadeledir" ifadelerini kullandı.

Zeytin Dalı harekâtında 5 gün önce, Afrin’deki Raco ve Cinderes bölgelerindeki yoğun çatışmalarda, takviyeye giden ATAK helikopterlerinden birinin düşmesi ve çıkan çatışmada 12 askerin şehit edilmesinin ardından, Türk askerlerinin hareketliliğinin terör örgütü YPG’ye nasıl bildirildiğiyle ilgili tartışmalar yoğunlaştı. ABD’nin silah ve eğitim desteği verdiği YPG’ye anlık istihbarat ulaştırdığı iddiaları üst düzeyde dile getirildi.

#Sabah Raporu
6 yıl önce