|

160 bin kişiye enerji

Anadolu Grubu tarafından 185 milyon dolarlık yatırımla gerçekleştirilen Gürcistan''daki Paravani Hidroelektrik Santrali faaliyete geçti. Paravani HES''te üretilen elektrik, 9 ay boyunca Türkiye''ye 3 ay da Gürcistan''a satılacak.

Çağlar Çağatay
00:00 - 13/10/2014 Pazartesi
Güncelleme: 22:59 - 12/10/2014 Pazar
Yeni Şafak
160 bin kişiye enerji
160 bin kişiye enerji

Anadolu Grubu'nun, Gürcistan''da 185 milyon dolarlık yatırımla gerçekleştirdiği Paravani Hidroelektrik Santrali açıldı. Paravani HES''te üretilen elektrik 9 ay boyunca Türkiye''ye, 3 ay da Gürcistan''a satılacak. Bir Türk yatırımcının yurtdışında geliştirdiği ve ürettiği elektriği Türkiye''ye sattığı ilk proje olma özelliği taşıyan Paravani HES'in açılışına Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Gürcistan Başbakanı Irakli Garibaşvili ve Gürcistan Enerji Bakanı Kakha Kaladz katıldı.

FIRSATLARA BAKIYORUZ

Anadolu Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Özilhan, projenin ilk 6 yılda kendini ödemesini beklediklerini söyledi. Paravani HES''in Türkiye''ye yapacağı elektrik satışının yıllık 20 milyon dolar civarında olacağını kaydeden Özilhan, şunları söyledi: "Paravani HES''te ürettiğimiz elektriği buradaki şirketimiz Türkiye''ye satacak. Ancak bu para daha sonra temettü olarak bizim grubumuza geleceği için, cari açıkla mücadeleye katkı sağlayacağız. Bir nevi ihracat yapmış olacağız. Bu açıdan Gürcistan''da yeni fırsatları değerlendiriyoruz."

10 yıl önce