|

17 Kasım örgütünün lideri yakalandı

17 Kasım örgütünün lideri olduğu iddia edilen bir kişi Türkiye'ye kaçmak üzereyken ele geçirildi.

Yeni Şafak
00:00 - 19/07/2002 Cuma
Güncelleme: 14:03 - 18/05/2017 Perşembe
Yeni Şafak
Arşiv
Arşiv

---------------------------------- manset -------------------------------------------
---------------------- manset ---------------------

Yunan derin devleti içinde bir örgüt olarak tanımlanan, bugüne kadar çok sayıda cinayet işlemesine rağmen hiç bir üyesi yakalanamayan ancak son haftalarda dikkat çekici biçimde üzerine gidilen 17 Kasım'ın lideri olduğu iddia edilen bir kişi yakalandı. Lipsi adasında sahte olduğu sanılan bir kimlikle yakalanan zanlının, Türkiye'ye kaçmak üzere olduğu iddia edildi. Polis, zanlının iki yıldır 'en çok arananlar' listesinin ilk sıralarında yer aldığını bildirdi.

Profesör sorgulanıyor

Lipsi adasında gerçekleştirilen bir operasyonla yakalanan zanlının üzerinden, Mihalis İkonomu adına düzenlenmiş, sahte olduğu sanılan bir kimlik çıktı. Gerçek adının Aleksadros Yiotopulos olduğu ileri sürülen zanlı, Lipsi'den helikopterle alınıp Atina'ya nakledilerek Terörle Mücadele Dairesi'nde sorgulanmaya başlandı. Zanlının, Nikitas kod adlı solcu bir profesör olduğu ve cunta yıllarında Paris'te bir üniversitede öğretim üyeliği yaptığı belirtiliyor.

Üzerinden Türkiye'ye bilet çıktı

Yunan Alter televizyonu, profesörün yakalanmadan kısa bir süre önce Türkiye'ye kaçmaya hazırlandığını ileri sürdü. Alter televizyonuna göre, örgütün liderinin üzerinden Türkiye'ye gidiş bileti çıktı. Sözkonusu kişi Fransız bir kadınla evli. Yiotopulos, 20 yıldır kışları Fransa'da yazları ise Lipsi Adası'nda yaşıyordu.

  • ATİNA


    ----------------- imza------------------

    ----------------- imza------------------



  • #Arşiv
    #Yeni Şafak Arşiv
    22 yıl önce